12. 7. 2012

Kadeti (U-18) EP v Avstriji začenjajo s tekmo proti Srbiji

Po štirih tednih priprav čaka kadete prva resna mednarodna preizkušnja, oziroma pravi začetek reprezentančne poti.  Potem, ko so bili uspešni v spomladanskih kvalifikacijah, bodo varovanci selektorja Janija Klemenčiča danes začeli z nastopi na evropskem prvenstvu, ki se igra v Avstriji (Bregenz, Hard) in bo trajalo do 22. julija. 


Podobno kot mladinci, ki so se prebili med štiri najboljše na EP v Turčiji in bodo v petek igrali v polfinalu, imajo tudi kadeti težko nalogo, saj jih v skupini D čakajo tekme z Dansko, Srbijo in Finsko. Med osem najboljših vodita prvi dve mesti, Danska in Srbija pa sta denimo finalista lanskoletnih olimpijskih iger mladih. Kadeti so v pripravljalnem obdobju odigrali kar nekaj tekem, na EP pa imajo jasen cilj.


»Cilj je uvrstitev v drugi del tekmovanja, pomembno pa je, da izboljšamo realizacijo, oziroma koncentracijo pri zaključnih strelih. Taktični in tekaško smo dobro pripravljeni, fantom povsem zaupam in pričakujem, da bomo uspešni,« je pred odhodom v Avstrijo povedal Klemenčič, ki bo imel pomoč tudi v Borisu Deniču, selektorju članske reprezentance. V strokovnem štabu so sicer še pomočnik Vanja Kralj, tehnični vodja Kristjan Ladič in fizioterapevt Matej Kramer.

 

Vse tekme si bo moč ogledati na uradni spletni strani prvenstva http://www.handball-euro2012.at/en/, oziroma na http://spengerevent.spengergasse.at/hem2012stream/.

 

Na EP bodo igrali: David Ban (Krško), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Blaževič (Dobova), Lucija Fižuleto (Celje Pivovarna Laško), Žan Gjerek (Rudar Trbovlje), Luka Groff (Ajdovščina), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Jurečič (Krka), Urh Kastelic (Krško), Januš Lapajne (Ajdovščina), Vid Levc (Slovenj Gradec 2011), Tine Marušič (Gorenje), Grega Okleščen (Krka), Rok Ovniček (Gorenje), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško), Matic Verdinek (Celje Pivovarna Laško)