23. 7. 2012

Nekdanji reprezentant Renato Vugrinec bo odslej nosil dres rokometnega kluba Maribor Branik

Slovenski rokometaš in nekdanji reprezentant Renato Vugrinec bo kariero nadaljeval v Mariboru. Za prihajajočo sezono je 37-letni desni zunanji igralec, ki je nazadnje igral za nemški Hamburg, sklenil pogodbo z rokometnim klubom Maribor Branik.

Vugrinec, ki je za slovensko izbrano vrsto zbral 194 nastopov, je nastopil na dvojnih olimpijskih igrah v Sydneyu in Atenah ter z njo osvojil tudi srebrno kolajno na domačem evropskem prvenstvu leta 2004. 37-letni Ptujčan, ki igra na položaju zunanjega desnega, je največ sezon odigral za RK Celje Pivovarno Laško (deset in pol), s Celjani pa je v sezoni 2003/2004 osvojil tudi naslov evropskega klubskega prvaka. Zadnjo sezono je preživel v Hamburgu, zaigral pa je tudi še za dva evropska velikana: za španski San Antonio tri sezone(2006/09) in dve za nemški Magdeburg (2004/06) ter pol leta preživel v katarski Dohi.

"Takoj zatem, ko so Mariborčani pokazali interes zame, sem pričel razmišljati - zakaj pa ne. Maribor je namreč velika športna sredina, kjer je nogomet sicer šport številka ena, vendar je tudi rokomet v določenem vzponu. Želim si biti del tega vzpona in menim, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami veliko pripomorem k temu. Kolikor vem, je Maribor sestavil mlado in ambiciozno ekipo, kar je pomembno tudi zame. Ambicije kluba so zastavljene visoko, k čemer bomo stremeli vsi igralci. Seveda si želimo čim višje v državnem prvenstvu in tudi na evropski sceni se želimo obdržati čim dlje, kar pa zagotovo ne bo lahko. Čaka nas novo evropsko tekmovanje, kjer so pred skupinskim delo trije predtekmovalni krogi. Za velike bomo določena neznanka, ampak pustimo se presenetiti," je dejal novi član mariborskega kluba Renato Vugrinec.

V torek, 24. julija, nekaj čez 11. uro dopoldan bodo mariborski rokometaši (prav tako tudi koprski Cimos) dobili svoje nasprotnike v prvem krogu na novo ustanovljenega pokala EHF. S prihodom tako vrhunskega in kvalitetnega igralca pa so apetiti po čim boljši uvrstitvi postali še večji. "Z Vugrincem smo dobili vrhunsko okrepitev, o kvalitete katere ne gre izgubljati besed. Moštvo, v katerem je precej mladih in nadarjenih igralcev, bo s takšnim igralcem zagotovo veliko pridobilo na izkušenosti. To je bila v danem trenutku in okoliščinah najboljša rešitev, za katero verjamem, da bo dodatno pripomogla k razvoju mariborskega rokometa. Obdržali smo dobršen del lanskega moštva, kateremu smo dodali nekaj vrhunskih okrepitev, tako da lahko v novo sezono gremo upravičeno z velikimi ambicijami," je napovedal direktor RK Maribor Branik Andrej Bauman, ki je dodal, da lahko Vugrinec do 20. avgusta ob primerni odškodnini še zamenja klub.