24. 7. 2012

Cimos, Maribor Branik in GEN-I Zagorje dobili nasprotnike v evropskih pokalnih tekmovanjih

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali pare novoustanovljenega pokala EHF v moški konkurenci in treh pokalnih tekmovanj v ženski. Nasprotnike v Evropi so tako dobili tudi rokometaši Cimosa in Maribora Branika ter rokometašice ekipe GEN-I Zagorje.

 

 

V prvem krogu pokala EHF (nastal je z združitvijo dosedanjega istoimenskega tekmovanja in pokala pokalnih zmagovalcev) se bodo Mariborčani pomerili z luksemburškim klubom Dudelange, pri čemer bodo prvo tekmo igrali na domačem igrišču v dvorani Tabor (8. ali 9. septembra, povratna 15. ali 16. septembra). Če bodo Štajerci uspešni, jih v drugem krogu sredi oktobra čakata tekmi z islandskim Kopavogurjem.

 

 

Koprčani so v istem evropskem tekmovanju v prvem krogu prosti, v drugem pa jih čaka obračun z zmagovalcem tekme med Borcem iz Banjaluke (Bosna in Hercegovina) in kosovsko ekipo Besa Famiglia. Primorci bodo 13. ali 14. septembra najprej igrali v gosteh, 20. ali 21. septembra pa v domači dvorani Bonifika.

 

 

Igralke ekipe GEN-I Zagorje bodo Slovenijo v sezoni 2012/13 zastopale v evropskem pokalu EHF, tekmovanje pa bodo začele šele v tretjem krogu. Takrat bo njihov nasprotnik boljši iz dvoboja Megas Alexandros Giannitson (Grčija) - Priština (Kosovo), Zagorjanke pa bodo prvo tekmo odigrale pred domačimi gledalci.

 

 

Marko Šibila, trener Maribora Branika: "Mislim, da smo imeli pri žrebu prvega kroga srečno roko. Ne glede na to, da se nobenega tekmeca ne sme podcenjevati, smo v tem dvoboju favoriti. Po drugi strani pa je dvoboj drugega kroga precej zapletena zadeva. Tekmeca ne poznamo, zanesljivo pa gre za solidno ekipo. Islandci gojijo kakovosten rokomet. Čeprav večina islandskih reprezentantov igra v tujini, doma še vedno napravijo takšne ekipe, ki so konkurenčne. A najprej se je potrebno posvetiti prvaku Luksemburga, ki bo tudi kakovosten tekmec."

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Težko ocenjujem kakovost tekmecev, toda ne glede na nasprotnika smo favoriti tega dvoboja. Najprej bomo počakali tekmeca, mislim pa, da so favoriti Banjalučani. Mi smo najbolj zadovoljni zato, ker nam ne bo treba na dolgo potovanje, saj so bile v bobnu tudi ekipe, ki so zelo oddaljene. Tudi zato sem zelo zadovoljen, ker nas čaka krajša pot."