4. 8. 2012

Rokometaši Cimosa bodo nastopili na turnirju povabljencev za evropsko ligo prvakov v Franciji

Na kvalifikacijskem turnirju povabljencev ("wild card") za nastop v evropskih ligi prvakov v sezoni 2012/13 bodo igrali tudi rokometaši Cimosa. Klubsko vodstvo Koprčanov sprejelo povabilo Evropske rokometne zveze (EHF) za nastop na turnirju, ki bo 8. in 9. septembra v Franciji.

 

 

Potem ko je iz lige prvakov za sezono 2012/13 izstopil danski Koebenhavn, je na njegovo mesto v skupini C prišel prav tako danski klub Bjerringbro-Silkeborg. Ta je bil na kongresu EHF v Monte Carlu izbran med četverico, ki naj bi nastopila na kvalifikacijskem turnirju povabljencev v Franciji poleg domačega St. Raphaela, Hamburga (Nemčija) in Wisle Plock (Poljska).

 

 

Takrat je EHF zaprla vrata prav Cimosu, po bankrotu Koebenhavna in neposredni uvrstitvi kluba Bjerringbro-Silkeborg v skupinski del lige prvakov pa je na Cimosov naslov poslala povabilo za igranje na kvalifikacijskem turnirju, ki bo 8. in 9. septembra v St. Raphaelu v Franciji. Koprčani so sprejeli povabilo in se bodo potegovali za še eno prosto mesto v ligi prvakov.

 

 

S kvalifikacijskega turnirja se bo v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje uvrstil le zmagovalec, polfinalna para pa sta St. Raphael - Cimos Koper in Hamburg - Wisla Plock. Zmagovalec tekmovanja v Franciji bo v evropski ligi prvakov igral v skupini A, v kateri so že Čehovski medvedi (Rusija), Flensburg (Nemčija), Montpellier (Francija), Reale Ademar Leon (Španija) in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja (Sloga Doboj, Partizan, Porto, Lovćen).

 

 

"Odločil je tekmovalni motiv, saj nimamo česa izgubiti. Tako Francozi kot Hamburg, ki je favorit v drugem polfinalu, so premagljivi in mi gremo na turnir po mesto v ligi prvakov. Tudi če osvojimo drugo ali tretje mesto, nam to prihrani eno kolo nastopanja v evropskem pokalu EHF, saj bi se v tekmovanje vključili šele konec novembra. Dve tekmi manj pa v prepolni sezoni tudi nekaj pomeni," je odločitev pojasnil Cimosov trener Fredi Radojkovič.

 

 

 

Cimosu posebno povabilo za nastop na turnirju povabljencev za evropsko ligo prvakov