9. 8. 2012

Norvežanke po visoki zmagi proti Južni Koreji prve finalistke na OI v Londonu

Ženska reprezentanca Norveške je prva finalistka rokometnega olimpijskega turnirja v Londonu. Norvežanke, branilke olimpijskega naslova iz Pekinga 2008, so na prvi polfinalni tekmi premagale Južno Korejo z 31:25 (18:15).

Norveška - Južna Koreja 31:25 (18:15)

London - Dvorana Riverbank Arena, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

Norveška: Grimsbo (3 obrambe), Haraldsen (13 obramb), Alstad 2, Loke 8, Nostvold, Breivang 1, Lunde-Borgersen 6, Johansen, Frafjord 2, Sulland 4 (1), Koren 2, Snorroeggen 4, Kurtović 1, Herrem 1.

Južna Koreja: Ju (15 obramb), Moon (0 obramb), Woo 1, O. Kim, Gwon 7 (1), C. Y. Kim, Lee, Ryu 3 (1), C. Kim, Sim 2, Choi 4 (2), Jung 4 (2), Jo 4, Lee.

Sedemmetrovke: Norveška 2 (1), Južna Koreja 7 (6).

Izključitve: Norveška 4 minute, Južna Koreja 4 minute.

Azijke so dosegle prvi zadetek na polfinalni tekmi (1:0 v drugi minuti), to pa je bilo tudi njihovo edino vodstvo. Norvežanke so odgovorile s tremi zaporednimi zadetki, v deveti minuti pa so že vodile s 7:3. V drugi polovici prvega polčasa so prednost še povečale, ta pa je v 18. minuti znašala kar šest zadetkov (13:7), kar je bilo največ v prvem polčasu. Kljub temu so se Južnokorejke štiri minute pred koncem prvega polčasa približale le na gol zaostanka (15:16).

Toda v končnici so bile premalo zbrane in natančne, kar so Skandinavke izkoristile in na odmor odšle s plus tri (18:15). V drugem polčasu so rokometašice iz Južne Koreje držale zaostanek dveh ali treh zadetkov do 40. minute (19:22), nato pa so Norvežanke naredile delni izid 3:0 in povedle s 25:19. Zmagovalec je bil odločen, k uspehu aktualnih olimpijskih prvakinj iz Pekinga pa sta največ prispevali Heidi Loke (osem zadetkov iz devetih strelov) in Kristine Lunde-Borgersen (9-6).

ROKOMET NA OLIMPIJSKIH IGRAH V LONDONU 2012