31. 8. 2012

Na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Katarju evropski finale Kiel - Atletico Madrid

V finalu neuradnega klubskega svetovnega prvenstva (Super Globe) v Katarju bosta igrali evropski ekipi. To sta nemški Kiel in španski Atletico Madrid, za tretje mesto pa se bosta pomerila Al Sadd (Katar) in Zamalek (Egipt).

Na prvi polfinalni tekmi Al Sadd - Atletico Madrid so se veselili igralci španskega kluba, ki so v dramatični končnici zmagali z zadetkom razlike (33:32). V dresu katarskega kluba sta odlično zaigrala tudi slovenska reprezentanta Dragan Gajić (6 zadetkov) in Primož Prošt (12 obramb), vendar to ni bilo dovolj za napredovanje v veliki finale.

Druga polfinalna tekma med Kielom in Zamalekom je bila precej manj izenačena in zanimiva, kajti aktualni evropski prvaki iz Nemčije so na koncu slavili kar z desetimi zadetki razlike (34:24). V finalu (sobota, 1. september) se bosta pomerila Atletico Madrid in Kiel, kar bo ponovitev finala evropske lige prvakov iz prejšnje sezone.

V skupini od petega do osmega mesta sta za katarski Al Jaish igrala tudi Jure Dolenec in David Špiler. Čeprav se Slovenca nista vpisala med strelce, je Al Jaish premagal avstralsko ekipo Sydney University (33:25) in se bo za končno peto mesto na neuradnem klubskem svetovnem prvenstvu v Dohi pomeril z brazilskim klubom Sao Bernardo, ki je bil boljši od Mudharja iz Savdske Arabije (34:31).

Vse tekme za končno razvrstitev (za prvo, tretje, peto in sedmo mesto) bodo v Dohi na sporedu v soboto, 1. septembra.

POLFINALE:

Al Sadd (Katar) - Atletico Madrid (Španija) 32:33 (19:18; Tej 7, Karabatić in Gajić po 6, Prošt 12 obramb; Lazarov 7, Aguinagalde 6)

Kiel (Nemčija) - Zamalek (Egipt) 34:24 (16:12; Wiencek 6, Zeitz in Ilić po 5; Zaky 8, Hesham 5)

OD 5. DO 8. MESTA:

Sao Bernardo (Brazilija) - Mudhar (Savdska Arabija) 34:31 (21:15; Freitas in Castillo po 7; Bannour 13, Almohsin 7)

Al Jaish (Katar) - Sydney University (Avstralija) 33:25 (18:9; Khedher 9, Aissa 7, Dolenec in Špiler po 0; Pasquero in Szklarsky po 5)