8. 9. 2012

Na prvi tekmi pokala EHF Mariborčani do vrha napolnili mrežo gostov iz Luksemburga

Igralci Maribora Branika so na prvi tekmi prvega kroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor dosegli visoko zmago. Luksemburški klub Dudelange so premagali kar s 15 zadetki razlike - bilo je 39:24 (21:16). Povratna tekma bo v soboto, 15. septembra, v Luksemburgu.

Maribor Branik - Dudelange 39:24 (21:16)

Maribor -  Dvorana Tabor, gledalcev: 300, sodnika: Hajek in Macho (oba Češka).

Maribor Branik: Čudič (13 obramb), Pešić (5 obramb), Štefanič, Vugrinec 13 (1), Tarabochia 1, Svalina, Oštir, Špelić 2, Špende, Razgor 6 (2), Pučnik, Zarabec 8 (2), Šoštarič 1, Kleč 3, Sok 3, Šimič 2.

Dudelange: Kayser (1 obramba), Charton (6 obramb), Spielmann 1, Lepp 2 (2), Poeckes 5, Ziemetz, Ene, Anobile, Wirtz 1, Molitor 1, Scheid 1, Hummel 13 (2), Theis.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (5), Dudelange 4 (4).

Izključitve: Maribor Branik 6 minut, Dudelange 4 minute.

Po sredini zmagi  v prvem krogu 1. NLB Leasing lige proti Krki iz Novega mesta (35:27) so rokometaši Maribora Branika tudi evropski del sezone 2012/13 začeli s prepričljivo zmago. Vlogo favorita v dvoboju z luksemburškim prvakom Dudelangejem so več kot upravičili in si že pred povratno tekmo skorajda zagotovili napredovanje v drugi krog kvalifikacij evropskega pokala EHF, kjer jih čaka islandski prvak Kopavogur.

V prvem polčasu tekme v dvorani Tabor proti Luksemburžanom so se gostujoči rokometaši še kar upirali, mariborska obramba z obema vratarjema na čelu pa ni delovala tako, kot bi morala. Vendar so bili v napadu bolj uspešni, v 18. minuti pa so z dvema zaporednima zadetkoma Zarabca povedli 14:9.

S prednostjo petih zadetkov so odšli tudi na odmor (21:16). V drugem polčasu je tudi obramba pričela delovati bolj kompaktno ob izdatnem napadalnem prispevku Vugrinca, ki je bil skupaj s Hummlom pri Dudelangeju s 13 goli najboljši strelec tekme, Sok pa je v 45. minuti povišal na 32:22.

Luksemburžani, ki so v Maribor prišli s samo 14 igralci, niso več mogli zdržali mariborskega ritma, Zarabec s štirimi in Šoštarič z enim golom pa sta v zadnjih petih minutah povsem dotolkla utrujene goste. Povratno tekma, ki bo v soboto, 15. septembra, ob 20. uri v Luksemburgu, bo tako le formalnost.

Marko Šibila, trener Maribora Branika: "V prvem polčasu smo bili v obrambi dokaj anemični, napad pa nam je še kar stekel. Igralci Dudelangeja so pokazali, da znajo igrati rokomet in so uspeli kaznovati naše napake ter našo ležernost v obrambi. Po odmoru smo strnili vrste in pokazali, da  smo kakovostnejši. Dosegli smo kar nekaj lahkih golov tudi iz protinapadov in na koncu zasluženo visoko zmagali. Zagotovo nam ta prednost daje mirnost pred povratnim srečanjem, a mi v Luksemburg ne bomo odpotovali na izlet. Tudi tam moramo odigrati maksimalno kakovostno in doseči pozitiven rezultat ter dokazati, da je med moštvoma velika kakovostna razlika."

Renato Vugrinec, igralec Maribora Branika: "Vesel sem, da nam je na koncu uspelo priigrati tako veliko prednost, ki nam nudi mirno nadaljevanje na povratnem srečanju. Moram pa priznati, da smo v prvem polčasu v obrambi odigrali pod nivojem naših zmožnosti. Ne bi smeli dovoliti, da proti nam nasprotnik, kot je Dudelange, v prvem polčasu doseže kar 16 zadetkov. Toda v nadaljevanju smo le zaigrali tako, kot je potrebno, tudi v obrambi, in upravičili vlogo kakovostnejšega nasprotnika."