12. 10. 2012

Oslabljeno Gorenje v tretjem krogu lige prvakov na Poljskem proti favoriziranim Kielcam

Po zmagi proti St. Peterburgu in porazu proti Metalurgu bodo rokometaši Gorenja v tretjem krogu evropske lige prvakov gostovali na Poljskem. V soboto, 13. oktobra, ob 17. uri se bodo pomerili s favoriziranimi Kielcami.

 

 

Med potniki v avtobusu za Kielce ni bilo levorokega Jureta Dolenca, izjemno pomembnega člena v njihovi verigi. "Jure Dolenec ni med potniki za Kielce, njegova poškodba je takšne narave, da je bolje, da ostane doma. V dolgi in naporni sezoni bomo Jureta močno potrebovali, v primeru nastopa pa bi tvegali, da ga izgubimo za dlje časa. Prepričan sem, da bodo drugi naši igralci naredili vse, da nadomestijo njegovo odsotnost," je dejal velenjski trener Branko Tamše.

 

 

Poljski prvak je slavil na uvodnih tekmah, najprej je na domačem igrišču ugnal danski Bjerringbro-Silkeborg, nato pa v gosteh Sankt Peterburg. V mednarodno izjemno pisani zasedbi nastopa tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman, barve tega kluba pa branita tudi nekdanja velenjska igralca, Hrvata Ivan Čupić in Željko Musa.

 

 

"Naša želja je, da se v Kielcah prikažemo v čim lepši luči. Zavedamo se, da je poljski prvak favorit v naši skupini, ob tem pa se resno spogleduje z nastopom na zaključnem turnirju četverice. To je v enem od pogovorov potrdil tudi Zorman, ki je tudi dejal, da želijo osvojiti ligo prvakov, kar zgovorno priča o njihovih ambicioznih načrtih," je dejal Tamše.

 

 

Pred obračunom z zvezdniško zasdbo Kielc trener Tamše napoveduje: "V vsakem primeru bomo storili vse, da se poljski zasedbi zoperstavimo z enakovredno igro. Zavedamo se moči poljske ekipe, ob naši vrhunski predstavi pa morda lahko upamo na najboljše. Poljakov se ne bojimo, hkrati pa ne smemo ponoviti naše slabe igre iz Makedonije."

 

 

Pravico na poljsko-slovenskem klubskem obračunu bosta delila Turka Kursad Erdogan in Ibrahim Özdeniz, delegat bo Hrvat Josip Posavec.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)