13. 10. 2012

Velenjčani proti Kielcam na Poljskem doživeli drugi zaporedni poraz v evropski ligi prvakov

Igralci Gorenja so po porazu proti Metalurgu v Skopju (23:30) doživeli še drugi zaporedni poraz v evropski ligi prvakov. V tretjem krogu v skupini C so Velenjčani gostovali na Poljskem in proti Kielcam izgubili s 24:30 (12:13).

 

 

Kielce - Gorenje Velenje 30:24 (13:12)

 

Kielce - Dvorana Legionow, gledalcev: 4500, sodnika: Erdogan in Özdeniz (oba Turčija).

 

Vive Targi Kielce: Szmal, Buntić 3, Grabarczyk, Tomczak, Olafsson 1, Jurecki 8, Rosinski 3, Jachlewski 2, Zorman, Stojković 3 (2), Buchcic, Musa 3, Bielecki, Lijewski 1, Štrlek 3, Čupić 3 (1).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Melić 9 (5), Medved 3, Bezjak 4, Pucelj, Rutar, Taletović, Cehte 4, Miklavčič 1, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams, Bajram 1, Nosan, Dujmovič 1.

 

Sedemmetrovke: Vive Targi Kielce 4 (3), Gorenje Velenje 5 (5).

 

Izključitve: Vive Targi Kielce 6 minut, Gorenje Velenje 4 minute.

 

 

 

Velenjski rokometaši - igrali so brez poškodovanega Jureta Dolenca - so še drugo gostovanje zapored končali s porazom. Po neuspehu in nemoči v Skopju so proti Kielcam pokazali sicer boljši obraz, a poimensko odlična ekipa s Poljske je v uvodu drugega polčasa naredila dovolj veliko prednost, da je brez posebnih težav vpisala tretjo zmago v tekmovanju in ostaja na vrhu skupine C.

 

 

Slovenski prvaki so v prvem polčasu tekme v razprodani dvorani Legionow pustili precej boljši vtis kot prejšnji teden v Makedoniji. Gorenje je bilo pol ure povsem enakovreden tekmec favorizirani ekipi Kielc. V uvodu tekme so poljsko mrežo rešetali predvsem iz protinapadov, najbolj razpoložen pa je bil Fahrudin Melić, ki je prvi polčas končal kar s sedmimi zadetki.

 

 

Gostje so si tudi prvi priigrali prvo občutnejšo prednost na tekmi, ko so v 13. minuti prek Klemna Cehteta povedli z 8:6. Toda sledile so poljske minute, saj so domači na krilih Michala Jureckega (pet golov v prvem polčasu) naredili delni izid 4:0 in sami povedli z 10:8. Kazalo je, da so se Poljaki razigrali, vendar je v odločilnih trenutkih svoje delo dobro opravil vratar Ivan Gajić in tudi on pripomogel k temu, da so Velenjčani obdržali korak z domačo ekipo in si pripravili dobre temelje za nadaljevanje.

 

 

Toda na njih nato niso znali graditi. Ekipa Bogdana Wente, polna uglednih rokometnih imen, ki je s stalnim rotiranjem držala visok ritem, je v uvodnih desetih minutah s čvrsto obrambo izpraznila arzenal idej v velenjski igri. Kielce so ustavljale vse poskuse slovenskega moštva, same pa v napadu brez posebnih težav prihajale do izdelanih strelov.

 

 

Posledice so bile logične, Poljaki so po zadnjem izenačenju na 14:14 naredili delni izid 5:0, po zadetkih Željka Muse v 37., Thorirja Olafssona v 38. in Denisa Buntića v 40. minuti pa prišli tudi do najvišjih prednosti na tekmi (17:14, 18:14, 19:14). Ko je Tomasz Rosinski v 46. minuti zabil za 22:16, je bil zmagovalec praktično odločen, saj izbranci Branka Tamšeta v teh trenutkih niso znali unovčiti niti številčnih prednosti. Najvišja prednost Kielc je znašala sedem zadetkov po golu Buntića v 58. minuti (30:23).

 

 

Pri Kielcah je bil najučinkovitejši Michal Jurecki z osmimi, pri Gorenju pa Fahrudin Melić z devetimi goli.