19. 10. 2012

Maribor Branik bo obe evropski tekmi proti islandskemu Kopavogurju odigral v Taboru

V drugem krogu evropskega pokala EHF se bodo rokometaši Maribora Branika pomerili z islandskim klubom Kopavogur. Obe tekmi bosta v dvorani Tabor: prva v soboto, 20. oktobra, ob 17. uri, druga pa naslednji dan ob 18. uri.

 

 

Po rezultatih v domačem prvenstvu je forma Mariborčanov pred obračunoma z islandskim Kopavogurjem v vzponu. To je ob dejstvu, da se bosta obe tekmi odigrali v Mariboru, še kako vzpodbudno, a bo potrebno obe srečanji odigrati tako zrelo in odločno, kot so varovanci trenerja Marka Šibile odigrali srečanje proti Kopru. "Zmago proti Kopru moramo kar hitro pozabiti, saj sta najprej pred nami pomembni evropski tekmi ter nato nadaljevanje tako pokala Slovenije kot državnega prvenstva. Takoj se že osredotočamo na tekmi s Kopavogurjem, ki ima zelo kakovostno ekipo. Zares bomo morali pokazati vse, če želimo napredovati," opozarja mariborski trener Marko Šibila.

 

 

"Pri tem se moramo držati našega koncepta, se pravi, da moramo biti izredno kvalitetni v fazi branjenja in s tem priti do lahkih zadetkov iz protinapadov. Na drugi strani pa moramo biti učinkoviti tudi v napadu, da ne bi nasprotniku dovolili hitrih protinapadov, kar je najmočnejše orožje Kopavogurja. Prav tako kot vsa skandinavska moštva tudi oni gojijo podoben stil igre. Islandce sicer ne poznamo prav dobro, a imamo dovolj ključnih podatkov o njihovi igri," je še dodal trener Šibila.

 

 

Mariborski rokometaši so v lanski sezoni v pokalu challenge obe tekm četrtfinala odigrali v Izraelu, tokrat pa bodo obe tekmi doma. To je zagotovo določena prednost, gostitelji pa računajo tudi na številčno podporo s tribun. "Predvsem si želim, da bi v dvorano Tabor prišlo čim več ljudi, kajti v Mariboru se ne igrajo ravno vsak dan evropske tekme. Zagotovo bo nam na parketu s pomočjo številčne publike mnogo lažje, da premagamo islandskega prvaka, ki nima slabega moštva. Glede na to, da sta dve tekmi na našem parketu, pa jih ne čaka nič drugega kot naše napredovanje," napoveduje izkušeni krožni napadalec Marko Oštir.

 

 

"Po prvi tekmi bomo nasprotnika spoznali do potankosti in videli tudi tiste stvari, ki jih ne bomo s pomočjo videoposnetka. S tekmo takoj naslednji dan pa se izognemo čakanju in napornemu potovanju na povratno srečanje. Torej gre za prednost, ki je nikakor ne bi smeli zapraviti," je odločen Oštir, najizkušenejši mož v vrstah Maribora Branika.

 

 

Na obeh tekmah bo pravico delila španska sodniška dvojica Javier Alvarez Mata in Ion Bustamante Lopez, delegat EHF pa bo Italijan Marco Tosi Brandi.