19. 10. 2012

Cimos bo povratno tekmo drugega kroga pokala EHF začel z zadetkom prednosti

Na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF so rokometaši Cimosa v gosteh premagali nizozemski klub Volendam. Povratna tekma bo v soboto, 20. oktobra, ob 19. uri v Kopru.

 

 

Prva tekma nizozemskega prvaka in koprskega Cimosa je postregla z dvema povsem različnima podobama rumeno-modrih. V kriznih 15 minut ob koncu prvega in na začetku drugega polčasa se je zdelo, da so Nizozemci fenomenalna ekipa, ki lahko zadane kadarkoli si to zaželi, Koprčani pa so delovali zelčo nemočno v napadu in obrambi. Od tod tudi delni izid 11 : 2 za Volendam.

 

 

Drugi, lepši obraz Cimosa je to sliko postavil povsem na glavo. Zadnjih 23 minut tekme so se Nizozemci zabijali v koprski zid, Koprčani pa so počasi gradili napade in jih z domiselnimi akcijami tudi uspešno zaključevali. Semafor je na koncu pokazal, da so bili rumeno-modri boljši za gol.

 

 

Povratna tekma, ki bo v Bonifiki to soboto ob 19. uri, bo dala odgovor, kateri od tekmecev bo v torek nestrpno čakal na žreb tretjega kroga pokala EHF, ki bo na Dunaju.

 

 

Koprčani za zdaj v sezoni še zdaleč niso pokazali tistega, česar so sposobni. Zato jih v soboto čaka še en težak dvoboj. Nizozemci v Koper ne prihajajo na jesensko kopanje v morju (z 20 stopinjami je zanje prijetno toplo), pač pa odigrati svojo tekmo. Tu nimajo česa izgubiti, zato bodo lahko zaigrali sproščeno, kar bo nedvomno njihova prednost.

 

 

Primorci seveda morajo zmagati. V tem dvoboju so favoriti in pred domačim občinstvom bodo naredili vse za nadaljevanje evropske sezone. Kljub sredinemu porazu v Mariboru v 1. NLB Leasing ligi so optimisti. Prvi poraz v prvenstvu je posledica velikega števila tehničnih napak in skoraj tretjine prejetih golov, ki jih je Maribor dosegel iz protinapadov.