20. 10. 2012

Mariborski rokometaši zanesljivo opravili z Islandci

Rokometaši mariborskega Branika so v prvi tekmi drugega predkroga evropskega pokala EHF premagali islandski Kopavogur z 42:25 (20:11).

* Dvorana Tabor, gledalcev 400, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).
* Kopavogur: Fridthjofsson, Elisson 8, Magnusson 4, Einarsson 3, Svansson 3, Bachmann 2, Bergsveinsson 2, Petursson 2, Gunnarsson 1, Arnarson, Halgasson, Johannesson, Konradsson, Olafsson, Stefansson.
* Maribor Branik: Čudič, Štefanič, Mirković 4, Tarabochia 5, Svalina 3, Oštir 2, Špelić 5, Špende, Razgor 4, Pučnik, Zarabec 9, Šoštarič 2, Sok 5, Šimič 3.
* Sedemmetrovke: Kopavogur 2 (2), Maribor Branik 5 (5).
* Izključitve: Kopavogur 6, Maribor Branik 8 minut.
* Rdeč karton: /.

Mariborski rokometaši so si praktično že zagotovili napredovanje v tretji predkrog evropskega pokala EHF. Na prvi "gostujoči" tekmi v mariborski dvorani Tabor so zanesljivo premagali tekmece iz dežele gejzirjev, nedeljska domača tekma, ki se bo začela ob 18. uri, pa bo zavoljo visoke prednosti zgolj formalnega značaja.

Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so bili absolutni gospodarji igrišča, po začetnem otipavanju pa je njihova igra dobila vse lepše obrise. Gostitelji so si že v uvodnih tridesetih minutah priigrali visoko prednost devetih golov (20:11), v nadaljevanju pa so svojo zalogo v zadetkih s solidno obrambo ter učinkovitimi in enostavnimi napadalnimi akcijami praktično podvojili in jo zaključili s +17.

V mariborski ekipi je blestel Miha Zarabec, ki je bil z devetimi goli tudi najbolj učinkovit igralec tekme, po pet golov pa so prispevali Tadej Sok, Nikola Špelič in Marko Tarabochia.

(sta)

foto: rk maribor (Boštjan Selinšek)