21. 10. 2012

Krimovke bodo tekme igrale tudi za Piedadejevo

 Današnjo tekmo bodo rokometašice Krima Mercatorja v 2. krogu lige prvakinj igrale proti starim znankam, Podravki Vegeti. Hrvaške igralke so uvodno tekmo najprestižnejšega klubskega tekmovanja izgubile proti madžarskem Györu, oslabljene Ljubljančanke pa po domači zmagi verjamejo, da bodo o zmagovalcu odločale podrobnosti.

Ljubljanski trener Tone Tiselj se je sprva dotaknil tekme proti romunskem Jolidon Cluju (28:27), ki je bila zanj najtežja tekma v življenju. "Mi smo v letošnji sezoni res sestavili strahovito kvalitetno ekipo, ki se je sposobna boriti z vsako ekipo na svetu. V tem trenutku razpolagamo nekje s 50 odstotki tiste svoje moči, ki jo dejansko imamo. Stanje v nobeni ekipi še nikoli ni bilo tako težko, kot je v tem trenutku tu pri nas. Tisto kar nas veseli je, da imajo dekleta res pravi karakter in da bodo vse tiste, ki bodo nastopile, dale od sebe vse kar lahko dajo. Sigurno bo spet manjkalo najmanj pet igralk. Tiste, ki so poškodovane tako ali drugače se počasi postavljajo na noge in jaz verjamem, da bomo lahko sestavili kvalitetno moštvo, ki bo lahko pokazalo eno dobro partijo. Res pa je, da enega pravega trenažnega procesa že dolgo nismo opravili, kako bo ta teden pa je tudi težko napovedati," je na novinarski konferenci pred gostovanjem v Koprivnici, o težavah spregovoril Tiselj.

Ekipi Krima in Podravke sta stari znanki v ligi prvakinj, v isti skupini namreč igrata že tretje leto zapored. Do zdaj sta se moštvi pomerili osemkrat, slovenske državne prvakinje so slavile petkrat, hrvaške predstavnice so dobile dve tekmi, enkrat pa je bil rezultat neodločen. Krim in Podravka sta se pred novo sezono pomerila dvakrat, v Koprivnici so slavile Slovenke, na memorialu Vinka Kandije konec septembra pa Hrvatice.

"V tem trenutku bi težko govoril o kakšnem taktičnem načrtu. S tistim kar se ukvarjam je predvsem to, kako izpeljati trening glede na situacijo, ki jo imamo v klubu. Poskušali bomo neke zadeve teoretično narediti. Dekleta se med sabo dobro poznajo. V tem trenutku bi res težko napovedal, kaj lahko mi spremenimo, kaj lahko mi pripravimo. Tisto kar mi je najbolj pomembno je, da punce pokažejo pravi karakter, v tem trenutku pa se bolj kot ne zanašamo na individualne kvalitete naših igralk, ki so visoke, kajti nekega normalnega procesa ne moremo izvajati," so bile besede trenerja Krima o tekmicah, o katerih pa ne želi preveč razmišljati.

"Poznamo se in oni nas in mi njih. Čeprav se mi zdi, da mi njih poznamo bolje, ker one igrajo že dve leti skupaj praktično z isto ekipo. Imamo iste probleme. Oni imajo samo tri 'beke', ki igrajo 60 minut, mi imamo probleme z igralskim kadrom. Mislim, da se bo tekmo odločala v detajlih, kdo bo dlje zdržal, kdo bo imel boljši dan, kdo se bo bolje pripravil in kdo bo presenetil katero od ekip," pa je dejala Barbara Lazović, ki je bila na nedeljski tekmi z devetimi goli prva strelka obračuna. Jedro ekipe Podravke ostaja v primerjavi z lansko sezono identično, nekaj sprememb so napravili na manj pomembnih položajih. Verjetno gre za najbolj uigrano ekipo v ligi, je še dodal Tiselj, ki pa se z nasprotnicami ne želi ukvarjati, bolj ga zanima na katere igralke bo v nedeljo sploh lahko računal.

Na današnjii tekmi bosta pravico delila nemška sodnika Holger Fleisch in Jürgen Rieber.

(sta)

foto: Ekipa