21. 10. 2012

Mariborčani še drugič premagali Kopavogur in potrdili napredovanje v tretji krog pokala EHF

Po sobotni zmagi proti islandskemu Kopavogurju (42:25) v drugem krogu evropskega pokala EHF so igralci Maribora Branika dobili tudi povratno tekmo. V dvorani Tabor so slavili s 35:25 (19:11).

 

 

Maribor Branik - Kopavogur 35:25 (19:11)

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 300, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

 

Maribor Branik: Čudič, Štefanič, Mirković 3, Tarabochia 6, Svalina 1, Oštir 4, Špelić 4, Špende 3, Razgor 3, Pučnik 1, Zarabec, Šoštarič 3, Sok 5, Šimič.

 

Kopavogur: Fridthjofsson, Elisson 5, Magnusson 5, Einarsson 3, Svansson 3, Bachmann 1, Bergsveinsson 3, Petursson 1, Gunnarsson 2, Arnarson 1, Halgasson 1, Johannesson, Konradsson, Olafsson, Stefansson.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (2), Kopavogur 3 (2).

 

Izključitve: Maribor Branik 4 minute, Kopavogur 8 minut.

 

 

 

Mariborska ekipa je vse dvome o napredovanju v tretji predkrog evropskega pokala EHF razrešila na sobotni tekmi v dvorani Tabor, ko je islandsko zasedbo premagala z 42:25, danes pa je ponovila vajo in slavila z desetimi goli prednosti.

 

 

V domači ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najbolj razpoložen Hrvat Marko Tarabochia s šestimi goli, Tadej Sok jih je prispeval pet, Marko Oštir in Nikola Špelić pa po štiri.

 

 

Štajersko moštvo bo tekmeca v tretjem krogu dobila na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju, možni nasprotniki pa so nemški Göppingen, Rhein-Neckar Löwen in Magdeburg, španska Aragon in Naturhouse La Rioja, francoska Saint-Raphael in Nantes, danski Kolding, poljska Wisla Plock, avstrijski Alpla Hard, bosanska Sloga, izraelski Maccabi Rishon Lezion, norveški Haslum, portugalski Porto, slovaški Tatran Prešov in hrvaška Siscia.

 

 

V tretji predkrog pokala EHF so se po dveh zmagah nad nizozemskim Volendamom uvrstili tudi igralci koprskega Cimosa. Primorska zasedba je na prvi tekmi zmagala z 32:31, na sobotni povratni tekmi v dvorani Bonifika pa s 27:25.