23. 10. 2012

Cimos v tretjem krogu pokala EHF s Portom, nasprotnik Maribora Branika bo hrvaška Siscia

Rokometaši koprskega Cimosa in mariborskega Branika so na žrebanju na Dunaju dobili nasprotnika v tretjem krogu pokala EHF. Primorska zasedba se bo pomerila s portugalskim Portom, štajerska pa s hrvaško Siscio.

 

 

Prve tekme tretjega kroga pokala EHF bodo na sporedu 24. in 25. novembra, povratne pa 1. in 2. decembra. Maribor Branik bo prvo tekmo igral v gosteh, Cimos pa na domačem igrišču.

 

 

Obe slovenski ekipi sta se izognili najtežjim tekmecem, kot so nemški Göppingen, Rhein-Neckar Löwen in Magdeburg, španska Aragon ter Naturhouse La Rioja, francoska Saint-Raphael in Nantes, danski Kolding ter poljska Wisla iz Plocka.

 

 

"Načeloma smo zadovoljni. Dobili smo tekmeca, ki nam omogoča, da se lahko resno potegujemo za nastop v glavni del tekmovanja. Vsi tekmeci, ki se uvrstijo v tretji krog, so zelo nevarni in jih moramo spoštovati. Na Siscio se moramo dobro pripraviti, naše možnosti za napredovanje pa so vendarle realne," je dejal trener mariborske zasedbe Marko Šibila.

 

 

"Pred žrebom smo si želeli izogniti vsem trem nemškim ekipam, danskemu Koldingu ter našima tekmecema na septembrskem turnirju povabljencev na Azurni obali, torej francoskemu Saint-Raphaelu in poljski Wisli. Z žrebom smo lahko zadovoljni, čeravno nas čaka izjemno zahteven tekmec, ki se spozna na rokomet, kar je dokazal na kvalifikacijskem turnirju za evropsko ligo prvakov. Če bomo prišli v pravo formo, potem bi morali preskočiti portugalsko oviro," je po žrebu dejal koprski strateg Fredi Radojkovič.

 

 

Vsi zmagovalci tretjega kroga se bodo nato uvrstili v skupinski del od letos prenovljenega pokala EHF. Ta bo na sporedu prvič v zgodovini, potem ko ga je Evropska rokometna zveza (EHF) združila skupaj s pokalom pokalnih zmagovalcev. Skupinski del, v katerem bo nastopilo 16 ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine, se bo začel 9. februarja prihodnje leto, torej po koncu januarskega svetovnega prvenstva v Španiji.

 

 

 

PARI TRETJEGA KROGA POKALA EHF ZA MOŠKE:

 

 

Siscia - Maribor Branik

 

Cimos Koper - Porto Vitalis

 

Göppingen - Meškov Brest

 

Borac Banja Luka - Tatran Prešov

 

Diomidis Argous - Rhein-Neckar Löwen

 

Nantes - Benfica

 

Holstebro - Saint-Raphael

 

Eskilstuna Guif - Aragon

 

Magdeburg - Vardar Skopje

 

Naturhouse La Rioja - Vojvodina

 

Bacau - Maccabi Srugo Rishon Le Zion

 

Haslum - Bešiktaš

 

Orlen Wisla Plock - Sungul Snežinsk

 

Elverum - Sloga Doboj

 

Motor Zaporožje - Alpla Hard

 

Kolding - Permski medvedi