22. 11. 2012

Ženska reprezentanca s sestankom na RZS začela priprave za kvalifikacije na Nizozemskem

Predsednik RZS Franjo Bobinac je skupaj s selektorico Marto Bon in njenim strokovnim štabom pozdravil dekleta, ki so se v sredo zvečer zbrala v prostorih RZS in z uvodnim sestankom začele priprave za kvalifikacijski turnir na Nizozemskem.

Vabilu nove selektorice Marte Bon, ki ji je predsedstvo RZS zaupalo štiriletni mandat, so se odzvale vse povabljene igralke. Bonova je igralkam predstavila program dela in svojo vizijo razvoja, veliko sreče in uspeha pa je dekletom zaželel tudi Franjo Bobinac, predsednik RZS, ki je dekleta presenetil še s sladkim darilom. Sestanek je minil v sproščenem vzdušju, pravo delo pa se je začelo danes.

Prvi del priprav bo ženska reprezentanca opravila v Ljubljani, oziroma v dvorani Stožice, drugi del pa v Velenju, kjer bo ostala do odhoda na Nizozemsko in kvalifikacijski turnir za nastop na SP 2013, ki se igra od 29. novembra do 2. decembra. Na kvalifikacijskem turnirju bo izbrano vrsto vodil Uroš Bregar, saj se selektorici Marti Bon, tako kot je korektno napovedala ob kandidaturi, ravno 2. decembra izteče odpovedni rok pri švicarski rokometni zvezi. Predsedstvo RZS  in javnost so bili ob njeni potrditvi za selektorico ženske članske reprezentance s tem seznanjeni.

Na seznamu selektorice Marte Bon so naslednje igralke: Katja Čerenjak (Krka), Sanja Gregorc (Krim Mercator), Ana Gros (Thüringer – Nemčija), Neli Irman (GEN-I Zagorje), Alja Jankovič (Krim Mercator), Nina Jeriček (Cercle Nimes - Francija), Alja Koren (Erdi-Madžarska), Lina Krhlikar (Cercle Dijon Bourgogne - Francija), Barbara Varlec-Lazović (Krim Mercator), Miša Marinček (Zelene doline Žalec), Ana Petrinja (Vistal Laczpol Gdynia –Poljska), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Neža Mitruševska (GEN-I Zagorje), Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Urška Vidic (Krka), Branka Zec (Veplas Velenje), Maja Zrnec (Krim Mercator), Mirjana Gojkovič (GEN-I Zagorje), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje).

URNIK KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA:

Četrtek, 29. november 2012:

SLOVENIJA – Avstrija (17.30)

Nizozemska – Izrael (20.00)

Petek, 30. november 2012:

Izrael – Avstrija (17.30)

Nizozemska – SLOVENIJA (20.00)

Nedelja, 2. december 2012:

SLOVENIJA – Izrael (11.00)

Nizozemska – Avstrija (13.30)