22. 11. 2012

Potrjeni selektorji mlajših starostnih kategorij, izredna skupščina RZS bo 11. decembra

Predsedstvo RZS je na korespondenčni seji potrdilo nove, oziroma stare selektorje mlajših starostnih kategorij. Tako bo Slavko Ivezič prihodnje štiri sezone vodil mladince, Jani Klemenčič je bil potrjen za selektorja kadetov, Bojan Voglar pa za selektorja mladink. Obenem je bilo sklenjeno, da bo izredna skupščina RZS 11. decembra v Ljubljani.

 

 

Glede na dosedanje rezultate dvoma pravzaprav ni bilo. Slavko Ivezič, ki že vrsto let izjemno uspešno vodi selekcijo mladincev (v tej starostni kategoriji je z različnimi generacijami osvojil šest kolajn z EP in SP), bo to delo opravljal tudi v naslednjem štiriletnem mandatu. Jani Klemenčič, ki je bil po odstopu Tomaža Juršiča vršilec dolžnosti selektorja kadetske reprezentance (z njo je letos osvojil peto mesto na EP v Avstriji), je zdaj tudi uradno selektor v tej starostni kategoriji za naslednja štiri leta.

 

 

Za novega selektorja mladink je bil izbran Bojan Voglar, sicer dosedanji selektor kadetinj. Tudi Voglar je dobil štiriletni mandat, prihodnje leto pa ga najprej čakajo kvalifikacije za EP mladink.

 

 

Na 13. korespondenčni seji predsedstva je bilo sklenjeno tudi, da se potrdi Janka Požežnika kot kandidata za člana tehnično-sodniškega odbora EHF. Sklenjeno je bilo tudi, da se skliče izredna seja skupščine RZS za 11. december (Ljubljana, hotel Mons, 16.30), na dnevnem redu pa bosta dve točki: sprejem dopolnjenega statuta RZS in sprejem dopolnjenega disciplinskega pravilnika RZS.

 

 

Druga točka je pomembna v luči zadnje afere s stavnicami, saj bo s spremembo disciplinskega pravilnika to področje urejeno.