24. 11. 2012

Rokometaši Gorenja v šestem krogu evropske lige prvakov še drugič ugnali francoski Chambery

V šestem krogu v evropski ligi prvakov (skupina C) so rokometaši Gorenja dosegli že četrto zmago. Velenjčani so v domači Rdeči dvorani v manj kot tednu dni še drugič premagali francoski Chambery, izid pa je bil 31:25 (18:13).

 

 

GORENJE VELENJE - CHAMBERY 31:25 (18:13)


 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1800, sodnika: Dinu in Din (oba Romunija).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletović, Melić 8 (2), Bezjak 6, Pucelj, Dolenec 8 (1), Cehte 2, Miklavčič, Gaber 3, Golčar, Gams 3, Bajram 1, Nosan, Cingesar, Dujmović.

 

Chambery: Grahovac, Dumoulin, Busselier, Nočar 1, Panić 3, B. Gille, G. Gille 6, Bašić 1, Marroux 5, Paty 4, Nguessan 2, Laurent, Tritta, Paturel, Detrez 1, Bičanić 2.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), Chambery 0.

 

Izključitve: Gorenje Velenje 10 minut, Chambery 14 minut.

 

 

 

Velenjska zasedba je v šestih dneh drugič zapored ugnala Chambery, skupno pa dosegla četrto zmago v skupinskem delu lige prvakov v tej sezoni. Izbranci Branka Tamšeta so se po nedavnem "sprehodu" v mestecu pod Savojskimi Alpami tokrat morali veliko bolj potruditi za končno zmago, po ne preveč kakovostni predstavi pa so vendarle strli odpor francoskih podprvakov.

 

 

Slovensko-francoski klubski dvoboj v Rdeči dvorani se je začel v "revolveraškem slogu". Obe ekipi sta več pozornosti namenili napadalnim akcijam, obrambo pa povsem zanemarili. V uvodnih petih minutah sta obe zasedbi dosegli po štiri gole, velenjska pa je prva naredila kakovostni korak naprej v obrambi in si po tej zaslugi priigrala otipljivo prednost štirih golov, saj je v 15. minuti povedla z 9:5.

 

 

Slovenski prvaki so prednost treh do štirih golov zadržali tudi med 20. in 22. minuto, ko sta romunska sodnika Sorin-Laurentio Dinu in Constantin Din v razmaku dvajsetih sekund izključila Fahrudina Melića, Mateja Gabra in Marka Bezjaka. Zdesetkane ose so v tem obdobju prikazale modro igro, Francozi so se jim sicer približali na dva gola zaostanka (11:9), po vrnitvi na igrišče pa je Melić dosegel dva zaporedna gola in povišal na 13:9.

 

 

Velenjčani so si najvišjo prednost v prvi polovici tekme priigrali v 30. minuti, ko so po zadetkih Bezjaka oziroma Jureta Dolenca povedli za pet (17:12 in 18:13). Velenjčani so v drugem polčasu zadržali prednost iz prvega polčasa. Hitro so si priigrali prednost šestih golov (19:13), nato pa z rutinsko predstavo tekmece vseskozi imeli pod svojim nadzorom. Francozi so se jim po izključitvi Petra Puclja in Dina Bajrama sicer v 40. minuti približali na štiri gole zaostanka (22:18), tri minute kasneje pa na tri (23:20).

 

 

Tamšetovi varovanci v zadnjih petnajstih minutah niso blesteli, njihova igra v napadu in obrambi ni bila dovolj kakovostna, navkljub temu pa v nobenem trenutku niso ogrozili svoje zmage. V slovenski ekipi sta Dolenec in Melić dosegla po osem, Bezjak šest golov, vratar Ivan Gajić pa je zbral 14 obramb. V francoski zasedbi je bil strelsko najbolj razpoložen Guillaume Gille s šestimi, Olivier Marroux pa je prispeval pet zadetkov.

 

 

Velenjčani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, 1. decembra, ko bodo gostovali pri ruskih podprvakih iz Sankt Peterburga, ki so jih na prvi medsebojni domači tekmi prepričljivo premagali s 35:22.