28. 11. 2012

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v Zlatorogu prepričljivo dobili derbi proti koprskemu Cimosu

V 13. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se na velikem derbiju pomerila Celje Pivovarna Laško in Cimos. Uspešnejši so bili Celjani, ki so v dvorani Zlatorog goste iz Kopra premagali s 30:24 (17:10).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - CIMOS 30:24 (17:10)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 3100, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 9 (4), Malus, Janc, Razgor, Toskić 4, Ranevski 1, Skube 4, Poteko, Zelenović 7, Žabič, Mačkovšek 3, Lekai 2.

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek, Grzentić, Brumen 7 (5), Bombač 5, T. Poklar 3, Krivokapić, N. Poklar, Hrastnik, Konečnik 1, Rapotec 3, Gavranović 1, Bundalo 3, Bošković 1, Osmajić.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Cimos Koper 7 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Cimos Koper 8 minut.

Za obe ekipi je bil današnji obračun v dvorani Zlatorog generalka pred sobotnima mednarodnima preizkušnjama - celjska se bo v ligi prvakov na domačem igrišču pomerila z madžarskim Veszpremom, koprska pa bo v 3. krogu pokala EHF v Portu branila prednost šestih golov s prve tekme -, v slovenski rokometni klasiki pa se je zmage veselila zasedba iz mesta ob Savinji.

Celjski rokometaši so začeli dokaj zaspano, prvi gol so dosegli šele v šesti minuti, nato pa so hitro ujeli pravo delovno temperaturo in prevzeli pobudo na domačem parketu ter tri minute kasneje povedli s 4:1. Koprčani so v nadaljevanju znižali na 4:5, nato pa znova padli v "kreativno luknjo" in si v 20. minuti pridelali visok zaostanek sedmih golov (4:11).

To je bilo obdobje, ki je minilo v absolutni prevladi izbrancev domačega stratega Vladana Matića, ki so z delnim izidom 6:0 ušli tekmecu in si do konca tekme priigrali visoko prednost. Domača zasedba je v prvem polčasu prikazala zelo raznovrstno igro, glavna koprska hiba pa je bila - v odsotnosti pomembnega člena v svoji ekipi Nikole Manojlovića (pod vprašajem je tudi njegov nastop v Portu) - igra na zunanjih položajih. V prvi polovici tekme je povsem odpovedal Milorad Krivokapić, ki se na tekmi sploh ni vpisal med strelce.

Koprčane je visok zaostanek po prvi tretjini tekme in tudi na polčasu, ki se je končal z vodstvom gostiteljev s 17:10, "tepel" skozi celotno tekmo. V uvodnih petnajstih minutah drugega polčasa so sicer zaigrali odlično in tekmo praktično postavili na glavo, saj so znižali na 20:22.

Gostitelji se po tej ofenzivi Cimosa niso zmedli, v prelomnih trenutkih so vendarle strnili svoje vrste in dosegli enajsto zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju in si pred tretjeuvrščenimi Koprčani, ki so doživeli drugi poraz v tej sezoni, priigrali dve točki naskoka na lestvici.

V celjski vrsti sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Nemanja Zelenović. Prvi je dosegel devet, drugi pa sedem golov. V koprski je Marjaž Brumen dosegel sedem, Dean Bombač pa pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri Sevnici, koprska pa bo na domačem igrišču gostila Ribnico Riko hiše. Obe tekmi bosta v sredo, 5. decembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13