29. 11. 2012

Ženska članska reprezentanca je predkvalifikacije za SP 2013 začela z zmago proti Avstrijkam

Predkvalifikacijski turnir na Nizozemskem za nastop na svetovnem prvenstvu v Srbiji leta 2013 je ženska članska reprezentanca Slovenije začela z zmago. Slovenke so v prvem krogu v Apeldoornu premagale Avstrijo s 26:22 (12:13).

Na drugi tekmi prvega kroga v Apeldoornu je domača reprezentanca Nizozemske povsem nadigrala Izrael. Končni izid je bil 47:20 (22:10).

V drugem krogu se bodo slovenske rokometašice v petek, 30. novembra, ob 20. uri pomerile z gostiteljicami Nizozemkami. Zadnjo tekmo čaka reprezentanco Slovenije v nedeljo, 2. decembra, ob 11. uri, njen nasprotnik pa bo izbrana vrsta Izraela.

SLOVENIJA - AVSTRIJA 26:22 (12:13)

Apeldoorn - Dvorana OmniSport Centrum, gledalcev: 300, sodnici: Siewert Delle in Engberg (oba Ševdska).

Slovenija: Zec, Stefanišin, Marinček, Ferfolja, Krhlikar 2, Gros 3, Mitruševska, Jeriček 4, Čerenjak, Mavsar 4, Varlec-Lazović 5, Irman 2, Koren, Janković 1, Gregorc 1, Petrinja 4.

Avstrija: Flöck, Blazek, Stockhammer, Kaiser, Scheffknecht 4, Frey 8, Goričanec, Magelinskas 2, Stumvoll, J. Mauler, Grausenburger, Engel 6, V. Mauler, Herrmann, Spiridon 2.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Avstrija 4 (3).

Izključitve: Slovenija 8 minut, Avstrija 4 minute.

Slovenske rokometašice so zmagovito začele turnir v deželi tulipanov. V današnji uvodni tekmi so na kolena položile severne sosede, odločitev o zmagovalkah turnirja pa bo padla na petkovem obračunu z Nizozemsko, ki so papirnate favoritinje tega predkvalifikacijskega turnirja.

Slovenke so na Nizozemsko dopotovale brez selektorice Marte Bon, ki ji v začetku prihodnjega meseca poteče trimesečni odpovedni rok pri švicarski rokometni zvezi. V njeni odsotnosti je elitno izbrano vodil vodil Uroš Bregar, pod njegovim vodstvom pa so Slovenke dosegle tako želeno zmago.

V prvem polčasu se je na parketu v Apeldoornu odvijal izenačen in negotov boj, na velik odmor pa so z minimalno prednostjo odšle Avstrijke. Slovenke so v drugi polovici tekme vendarle pokazale zobe, vidno popravile svojo igro v napadu in obrambi ter slavile s 26:22.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Barbara Varlec-Lazović, ki je dosegla pet golov (strel 5-8), po štiri so prispevale Nina Jeriček, Tamara Mavsar in Ana Petrinja. V avstrijski reprezentanci je bila strelsko najbolj razpoložena Sonja Frey z osmimi zadetki iz 15 poskusov, šest pa jih je prispevala Katrin Engel, ki je zgrešila samo en strel.