30. 11. 2012

Mariborski rokometaši korak do novega zgodovinskega mejnika

Rokometni klub Maribor Branik v nedeljo čaka povratno srečanje 3. kvalifikacijskega kroga pokala EHF, zadnjega pred skupinskim delom. Mariborčani imajo z zaostankom gola s prve tekme v Sisku aktiven rezultat in so tako zelo blizu temu, da tudi pomlad preživijo v Evropi.

Mariborske rokometaše le še 60 minut rokometne igre loči do novega zgodovinskega mejnika. Po četrtfinalih v pokalu pokalnih zmagovalcev in pokalu Challenge, igranje v skupinskem delu pokala EHF v družbi nemških, francoskih, španskih prvoligašev je to zagotovo velik korak naprej. V primeru, da bodo Mariborčani izločili hrvaško Siscio bodo Branikovci zaigrali v eni izmed štirih skupin, ki jih v februarju in marcu čaka še šest evropskih tekem.

"Zavedamo se, kako pomembna tekma nas čaka, ki je lahko nova prelomnica za mariborski rokomet. Mi se tega veselimo in prepričan sem, da imamo vse možnosti za napredovanje. Menim, da so fantje v dobri formi in da imajo velik motiv in željo, da to tekmo zmagamo. Siscia je solidno in kakovostno moštvo, ki zna igrati rokomet in zagotovo ne bomo imeli lahkega dela. Maksimalno se bomo potrudili in prepričan sem, da je kakovost na naši strani, a bomo to marali potrditi tudi na parketu," je povedal trener RK Maribor Branik Marko Šibila.

Evropske tekme so zagotovo nekaj posebnega za vsakega igralca. Koliko prinaša nedeljska zmaga nad Siscio se zavedajo prav vsi. "Z nestrpnostjo pričakujemo nedeljski povratni obračun s hrvaškim predstavnikom in vemo, kaj nam uspeh nad njimi prinaša. Res je, da ne gre za tekmeca na ravni tistih, ki bodo nastopili v skupinskem delu, a bomo morali dati vse od sebe, da jih izločimo. Igranje v eni izmed štirih skupin bi bilo nekaj izjemnega za celoten klub. Verjamem, da so nasprotniki, ki jih lahko dobimo v primeru napredovanja, takšni, da bi lahko napolnili Dvorano Tabor do zadnjega kotička. Polno dvorano si želi vsak na sleherni tekmi. Evropske tekme prinašajo še dodaten čar zaradi pomembnosti. Upam, da bo tudi publika prepoznala pomen tega obračuna in da se bo zbrala v čim večjem številu," je dejal kapetan mariborskih rokometašev Simon Razgor.

Srečanje med RK Maribor Branik in hrvaškim RK Siscia se bo v nedeljo, 2. decembra, pričelo ob 18. uri. Pravico bosta delila Saša Pandžić in Boris Satordžija, ki prihajata iz Bosne in Hercegovine, EHF delegat Radoš Rakočević pa prihaja iz Črne gore. (sta)

Foto: RK Maribor (Boštjan Selinšek)