30. 11. 2012

V sedmem krogu lige prvakov v celjsko dvorano Zlatorog prihaja neporaženi Veszprem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v zadnjem času kažejo sijajne predstave. V domači dvorani so premagali evropskega klubskega prvaka iz nemškega Kiela, v sredo koprski Cimos, že v soboto pa bodo gostili madžarski Veszprem, ki na dosedanjih šestih tekmah v ligi prvakov igrišča še ni zapustil sklonjenih glav.

Madžarski rokometni velikan v tej sezoni melje svoje tekmece, barve tega kluba, kjer je globoke sledi pustil tudi legendarni, a v tem trenutku poškodovani vratar Dejan Perić, pa branijo kar trije nekdanji igralci celjskega kluba - Hrvata Renato Sulić in Mirko Alilovič ter Bosanec Mirsad Terzić. Prvi zvezdnik ekipe je 208 cm visoki desni zunanji igralec Laszlo Nagy, ki se je po dolgih letih igranja v španski Barceloni in astronomski odškodnini vrnil v domovino, tu je še kopica vrhunskih igralcev, povprečna višina ekipe pa znaša kar 195 cm.

"Na uvodni tekmi lige prvakov Veszprem in Celje Pivovarna Laško nista bili še vrhunsko pripravljeni. S končnim rezultatom nismo obremenjeni, mi na sobotni tekmi nimamo kaj za izgubiti, lahko le veliko dobimo. Sam sem celo mnenja, da smo tisto najpomembnejše že dobili, to pa je, da bo Zlatorog nabito poln. Ob tem pogoju nam preostane le, da se borimo in iz sebe iztisnemo naše rokometno znanje, s pametno igro pa skušamo presenetiti madžarskega rokometnega velikana. Zadovoljen bi bil, če bi moji igralci ponovili predstave z zadnjih tekem," je pred sobotno tekmo z Veszpremom dejal trener Vladan Matić, ki do najmanjših podrobnosti pozna madžarski rokomet, saj je dolgo časa igral pri naših vzhodnih sosedih, nato pa tudi vadil nekatere klube in bil pomočnik selektorja madžarske reprezentance.

"Če na tekmah s Kielom in Koprom ne bi imeli takšne podpore in dvorana ne bi bila polna, potem bi bile tudi možnosti za uspeh manjše. Tako pa smo obakrat zmagali. Zdaj prihaja Veszprem s številnimi navijači, a prepričan sem, da se bo naših zbralo veliko več in da bodo naš osmi igralec. Mislim, da se bomo enakovredno kosali z njimi, tako kot na prvi tekmi. Žal smo takrat nato v zadnjih minutah tekme povsem popustili in dovolili domačinom, da so prišli do visoke zmage. Verjamem, da tokrat ne bo tako in da se bomo borili vse do zadnjega sodnikovega žvižga, ne glede na to, da je Veszprem velik favorit tega dvoboja. Če nam to uspe, potem se nam lahko obeta zanimiva končnica, v naši dvorani pa se lahko zgodi marsikaj," je dodal celjski krilni igralec Gašper Marguč, ki je v zadnjem času izjemno učinkovit.

Pravico na slovensko-madžarskem klubskem dvoboju sedmega kroga evropske lige prvakov, ki se bo v soboto v celjskem rokometnem hramu začel ob 19. uri, bosta delila Danca Leif Poulsen in Henrik Mortensen, delegat pa bo Grk George Bebetsos.