30. 11. 2012

Cimos ima pred povratno tekmo na Portugalskem šest zadetkov prednosti iz domače Bonifike

Igralce Cimosa čaka v soboto, 1. decembra, ob 19. uri povratna tekma tretjega kroga pokala EHF na Portugalskem. Njihov nasprotnik bo Porto, ki so ga v domači Bonifiki premagali z 29:23.

 

 

Koprčani so se na prvi tekmi pred domačimi gledalci precej namučili s Portugalci, čeprav so na koncu visoko zmagali. Odpor gostov so strli šele v drugem polčasu, medtem ko so prevega z zadetkom razlike dobili Portugalci.

 

 

Na povratni tekmi v Portu trener Fredi Radojkovič ne bo mogel računati na srbskega reprezentanta Nikolo Manojlovića. Ta ima zdravstvene težave (srce), kar bo seveda velik minus v Cimosovi igri. "Nikola Manojlović v Portu seveda ne bo igral, saj je ostal v Sloveniji. upam, da bomo vsaj usposobili Nejca Poklarja in s tem okrepili našo zunanjo vrsto," je dejal koprski trener Fredi Radojkovič.

 

 

"Naredili bomo vse, da si izborimo napredovanje, vsi pa se zavedamo zahtevne naloge, ki je pred nami. Porto je že na prvi tekmi dokazal, da gre za zelo kakovostno ekipo, mi pa smo v odsotnosti Manojlovića nekoliko omejeni v napadu. Upam, da bo zaloga v golih zadostna za preboj v skupinski del pokala EHF, a na to se ne smemo preveč zanašati. Naša glavna naloga bo prikazati dobro igro v obrambi in doseči čim več 'lahkih' golov iz nasprotnih napadov," je še dodal trener Radojkovič.

 

 

V koprskem taboru računajo, da bodo v seštevku dveh tekem uspešnejši od Porta in da se bodo uvrstili med šestnajst najboljših klubov v evropskem pokalu EHF. To bi pomenilo, da bi nastopili v skupinskem delu tekmovanja in da bi februarja in marca 2013 odigrali vsaj še šest evropskih tekem.

 

 

Tekmo v Portu bosta sodila Nemca Holger Fleisch in Jürgen Rieber, delegat pa bo Španec Pablo Permuy.