5. 12. 2012

Gorenje - Istrabenz Plini Izola 31:21 (13:14)

Velenjčani, vodilno moštvo v 1. NLB Leasing ligi, so v 14. krogu dosegli novo zmago in potrdili prvo mesto. Pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani so igralci Gorenja bili boljši od gostov iz Izole z 31:21 (13:14).

GORENJE VELENJE - ISTRABENZ PLINI IZOLA 31:21 (13:14)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Majer in Žitnik (oba Trebnje).

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 3 (2), Bezjak 3, Dolenec 4, Cingesar 2, Rutar 2, Cehte 10, Miklavčič, Gaber 3, Golčar 2 (1), Dobelšek 1, Gams 1, Bajram, Nosan, Dujmović.

Istrabenz Plini Izola: Jurič 3, Jelovčan 4, Dolenc 1, Gorela 2, Božič 1, Špegel, Koštric, Ponikvar, Redžić, Fidel 5, Smolnik 5, Ponikvar, Slobodnik, Kević, Rončevič.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Istrabenz Plini Izola 0.

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Istrabenz Plini Izola 4 minute.

Velenjčani so s trinajsto zmago zadržali prvo mesto v 1. NLB Leasing ligi, primorski rokometaši pa so doživeli že deveti poraz v tej sezoni in so v spodnji polovici lestvice.

Dve tretjini tekme je bila tekma povsem izenačena, izbrance domačega trenerja Branka Tamšeta pa je "streznil" šele zaostanek s 14:17 in 15:18. V zadnjih dvajsetih minutah so z zavzeto predstavo v obrambi in napadu hitro nevtralizirali primanjkljaj v zadetkih in z delnim izidom 9:0 povedli s 24:18 ter razrešili vse dvome o zmagi.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Klemen Cehte z desetimi zadetki, v gostujoči pa sta Dušan Fidel in Žiga Smolnik dosegla po pet golov.

Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri ormoškem Jeruzalemu, izolska pa bo na domačem igrišču gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 8. decembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13