5. 12. 2012

Na derbiju 14. kroga v 1. NLB Leasing za moške Trimo - Maribor Branik brez zmagovalca

Derbi 14. kroga v 1. NLB Leasing ligi, na katerem sta se pomerila Trimo in Maribor Branik, se je končal brez zmagovalca. Trebanjci in Mariborčani so se razšli brez zmagovalca, končni izid pa je bil 31:31 (16:17).

TRIMO TREBNJE - MARIBOR BRANIK 31:31 (16:17)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 500, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 9, Paladin, Ratajec 2, Ferlin, Skol, Sušin 1, Saje, Florjančič, Rojc 1, Zoran, Skube 6 (1), Grandovec 2, Aguirrezabalaga 10 (2), Brana.

Maribor Branik: Krajnc, Štefanič 1, Mirković 1, Tarabochia, Svalina 2, Oštir, Špelić 11, Špende, Razgor 3 (2), Pučnik, Čudič, Pešić, Zarabec 5 (2), Šoštarič 3, Sok 1, Šimič 1, Mlakar 3.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (3), Maribor Branik 5 (4).

Izključitve: Trimo Trebnje 4 minute, Maribor Branik 10 minut.

Mariborski rokometaši so po velikem zmagoslavju nad hrvaško Siscio in uvrstitvijo v skupinski del prenovljenega pokala EHF gostovali v vselej vročem Trebnjem, iz njega pa se vračajo z osvojeno točko.

V prvem polčasu je kazalo, da bodo izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla gostom prizadejali še drugi poraz v tej sezoni, po vodstvu s petimi goli (13:8, 14:9 in 15:10) pa so v sami končnici prvega polčasa vidno popustili in na odmor odšli z golom zaostanka (16:17).

Na začetku drugega polčasa se je njihova kriza le še bolj poglobila, po zaostanku s 16:20 pa so Trebanjci prišli do sape in zadnjih deset minut začeli s prednostjo treh golov (27:24). V 59. minuti so še imeli prednost dveh golov (31:29), a nato sta na sceno stopila Nikola Špelić in Miha Zarabec ter izid poravnala na končnih 31:31.

V domači ekipi sta bila strelko najbolj učinkovita Španec Aberto Garcia Aguirrezabalaga in Marko Radelj. Prvi je dosegel deset, drugi pa devet golov. Pri Mariborčanih je Špelić dosegel 11, Zarabec pa pet zadetkov.

Trebanjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri Izoli, mariborska pa bo na domačem igrišču gostila Krško. Obe tekmi bosta v soboto, 8. decembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13