6. 12. 2012

V Beogradu izžrebali štiri skupine za evropski rokometni pokal EHF v moški konkurenci

Danes so v Beogradu izžrebali skupine za evropski pokal EHF za moške. Cimos bo igral v skupini A z nemškim Göppingenom, švedsko Eskilstuno Guif in špansko ekipo Naturhouse La Rioja, Maribor Branik pa v skupini C z norveškim Elverumom, danskim klubom Holstebro in poljsko ekipo Wisla Plock.

V skupinskem delu novoustanovljenega pokala EHF je šestnajst ekip razdeljenih v štiri skupine s po štirimi klubi. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstili v četrtfinale.

Zmagovalci četrtfinalnih tekem se bodo uvrstili na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 18. in 19. maja 2013. Finalni turnir bo gostilo francosko mesto Nantes.

Skupinski del pokala EHF se bo začel 9. in 10. februarja 2013. Vsak klub bo v skupini odigral po šest tekem, zadnji (šesti) krog pa bo na sporedu 23. in 24. marca 2013.

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Naša skupina je zelo atraktivna. Göppingen je izjemno kakovostna ekipa, z njo smo se že pomerili na turnirju v Poreču. Švedska ekipa je naša znanka iz pokala challenge, o španski pa tudi ne gre izgubljati besed. Kakovostna skupina obeta zanimive boje, z izjemo favoriziranega Göppingena pa si vse tri ekipe lahko izborijo četrtfinalni nastop."

Marko Šibila, trener Maribora Branika: "Pred žrebom nismo imeli posebnih želja. Dobili smo tekmece po meri. Igrali bomo z dvema skandinavskima ekipama, za odtenek je morda manj kakovostna norveška, a to je lahko tudi varljivo. Po mojem mnenju je poljska ekipa najmočnejša v naši skupini. Barve poljske Wisle iz Plocka branijo številni mednarodni rokometaši, med njimi tudi naš Boštjan Kavaš."

SKUPINA A: Göppingen (Nemčija), Cimos Koper (Slovenija), Eskilstuna Guif (Švedska), Naturhouse La Rioja (Španija)

SKUPINA B: Tatran Prešov (Slovaška), Motor Zaporožje (Ukrajina), Rhein-Neckar Löwen (Nemčija), Kolding (Danska)

SKUPINA C: Elverum (Norveška), Holstebro (Danska), Wisla Plock (Poljska), Maribor Branik (Slovenija)

SKUPINA D: Bešiktaš (Turčija), Stiinta Bacau (Romunija), Magdeburg (Nemčija), Nantes (Francija)