13. 12. 2013

Jeruzalem Ormož - Gorenje 27:33 (17:16)

Rokometaši Gorenja so v 16. krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli že petnajsto zmago in ob enem remiju ostajajo neporaženi. Velenjčani so gostovali pri Jeruzalemu Ormožu in po zaostanku ob polčasu (16:17) na koncu zmagali s šestimi zadetki razlike (33:27).

 

 

 

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - GORENJE VELENJE 27:33 (17:16)

 

 

Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 350, sodnika: Majer in Žitnik (oba Trebnje).

 

 

Jeruzalem Ormož: Belec, Žuran, Štumberger, Putarek, Poznič, Gregorc 1 (1), Radujković 4, Šišmanovič 7, Čudič 7 (4), Mesarić 4, Bogadi 2, Kavčič, Šandor, Mavrič 1, Peček 1, Kirič.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, N. Cehte, Medved 2, S. Burić 6, K. Cehte 5, Skube 3, Golčar, Šoštarič 6 (1), Papež 6, Vrečar, Gams 2, Nosan 1, Dujmovič 2 (1), Oštir, Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 7 (5), Gorenje Velenje 4 (2).

 

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 4 minute, Gorenje Velenje 6 minut.

 

 

 

Gorenje je težje od pričakovanega prišlo do zmage na Hardeku. Utrujenost os, ki po napornem prvem delu komaj čakajo odmor, je bila jasno vidna, toda s kakovostjo so slovenski prvaki v zadnjih dvajsetih minutah minutah vendarle strle odpor domačih.

 

 

Vinarji so odigrali odličen prvi polčas (7:4, 9:5), pri vodstvu z 10:6 je imel Davidi Bogadi po protinapadu celo priložnost, da razliko še poveča. Njegovo napako pa so Velenjčani hitro kaznovali, do odmora so se približali le na gol zaostanka, čeprav njihov najboljši igralec Staš Skube, ki ga je odlično pokrival prav Bogadi, ni dosegel niti gola.

 

 

Nazadnje je bil izid izenačen v 41. minuti (22:22), v nadaljevanju obramba Jeruzalema Ormoža ni bila na visoki ravni, v zadnjih dvajsetih minutah pa so Ormožani dosegli le pet zadetkov. Tudi napad je zaradi utrujenosti in kratke klopi začel šepati, ob tem je Emir Taletovič obranil nekaj ključnih žog, ki jih je v protinapadih z lahkimi zadetki uspešno realiziral krožni napadalec Senjamin Burić.

 

 

V 51. minuti je Jeruzalem pri zaostanku s 25:28 zapravil še zadnji "zicer" (Siniša Radujković) za vrnitev med žive, a do konca so državni prvaki brez težav zadržali prednost.

 

 

Jeruzalem Ormož bo v naslednjem krogu gostoval pri Celju Pivovarni Laško, Gorenje pa bo gostilo Sevnico.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14