20. 12. 2013

Selektor Boris Denič objavil seznam 20 igralcev za januarske tekme v kvalifikacijah za SP 2015

Slovenski rokometni selektor Boris Denič je objavil spisek reprezentantov za januarske kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo 2015 proti Luksemburgu, Švici in Ukrajini. Denič še vedno ni pozabil novembrskega bolečega poraza proti slednji in kot pravi, je bil za to kriv le napačen pristop do tekme.

 

 

O izbrani vrsti, ki je na zadnjem SP v Španiji osvojila četrto mesto, Denič pravi, da so na spisku najboljši, ki so na voljo: "Vemo, kaj nas čaka. S temi fanti moramo tekme, ki so pred nami, dobiti in iti proti našemu zastavljenemu cilju."

 

 

Po njegovem mnenju Slovenija ima kakovost za štiri zmage na januarskih obračunih, seveda pa se boji pristopa s prvih dveh tekem, kjer je Slovenija tesno dobila obračun s Švicarji (33:30), nepričakovano pa izgubila na gostovanju v Ukrajini (32:28). "Seveda nisem zadovoljen s tem, kako smo igrali na prvih dveh tekmah. Tega si jaz in fantje ne bomo smeli več dovoliti," opozarja Denič.

 

 

Razlogi za poraz v Ukrajini so po Deničevem mnenju na dlani: "Lahko povem, kaj je bilo narobe. Mi nismo več lovci, zdaj drugi lovijo nas. Če se tega ne zavedaš, prihaja na tekmi do določenega sproščanja, ki je podzavestno, nisi več lačen uspehov in potem se zgodi, kar se je zgodilo."

 

 

Prav ukrajinski poraz je tisti, ki naj bi slovensko izbrano vrsto predramil. "Ko dobiš tako zaušnico, kot smo jo mi, je to dovolj, če si pravi. Mislim, da je bil ta poraz dovolj, da se igralci zberejo in se začnejo zavedati, da smo postali skalp, ki ga želi imeti vsak. Če bomo v reprezentanco vrnili to lakoto, teh težav ne bo," še pravi Denič, ki jasno kaže, da tega poraza še ni prebolel, obenem pa dodaja, da je prišel ob pravem času, če bo deloval kot opomin in bolje je, da je Slovenija izgubila z Ukrajino, kot pa da bi v kasnejši fazi kvalifikacij iz enakih razlogov izgubila na kateri od odločilnih tekem.

 

 

Na treningih sprememb ne bo. Denič pravi, da so tam igralci zbrani, igrajo na visoki ravni in nihče niti ne rabi dodatnih napotkov. Težava ekipe je bila v pristopu in mnenju "saj bomo, saj smo močni", v odločilnih minutah tekme pa potem ni bilo igralca, ki bi vzel žogo, prevzel odgovornost in potek dogodkov na igrišču obrni.

 

 

Denič dodaja, da so odnosi v reprezentanci v tem trenutku morda celo predobri. "Včasih je bolje, če se kdo skrega in tekmo dobimo, ne pa, da smo kot mladi prašički." Tudi veliki ukrepi pred januarskim ciklom tekem niso možni: "Človeški odnosi se ne spreminjajo, spreminja se samo sprejemanje informacije, ki jih daješ. Nimam nobenega dvoma v igralce. Na treningih so delali dobro, vse je bilo super, brez napak in kot po maslu. Samo tekmovalno nismo bili lačni ..«

 

 

Reprezentanca se bo dan po božiču zbrala v Zrečah, 28. decembra jo v Trbovljah čaka prijateljska tekma z Makedonijo (19.00), že 2. januarja pa gostovanje v Luksemburgu.

 

 

Na spisku selektorja Borisa Deniča za naslednje tekme so: Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, David Miklavčič (oba Dinamo Minsk), Jure Dolenec, Matej Gaber, Dragan Gajič, Vid Kavtičnik (vsi Montpellier), Borut Mačkovšek (Hannover), Primož Prošt (Göppingen), Peter Pucelj (Eisenach), Matevž Skok, Sebastian Skube, Luka Žvižej (vsi Celje Pivovarna Laško), Staš Skube (Gorenje), Gorazd Škof (Nantes), David Špiler (Brest Meškov), Uroš Zorman (Kielce) in Miha Žvižej (Toulouse).

 

 

 

Razpored slovenskih kvalifikacijskih tekem:

 

 

02. 01. 2014: Luksemburg - Slovenija

 

 

05. 01. 2014: Slovenija - Luksemburg

 

 

09. 01. 2014: Švica - Slovenija

 

 

12. 01. 2014: Slovenija - Ukrajina