27. 12. 2013

Sobotna tekma z Makedonijo v Trbovljah test pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2015

Slovenska moška rokometna reprezentanca se od četrtka naprej v Zrečah pripravlja za nadaljevanje kvalifikacij za SP 2015 v Katarju. Pred januarskimi tekmami z Luksemburgom, Švico in Ukrajino se bo v soboto v Trbovljah pomerila z Makedonijo, tekma pa se bo v dvorani Polaj pričela ob 19. uri.

"Na trboveljski tekmi z Makedonijo bodo več priložnosti dobili mlajši igralci. Naši reprezentanti, ki nastopajo v Nemčiji, bržkone ne bodo igrali ali pa zelo malo. Pred nami je prijateljska tekma, nekakšna predigra pred nadaljevanjem kvalifikacijskih dvobojev. Najbolj pomembno je, da smo pred obračuni z Luksemburgom, Švico in Ukrajino v tekmovalnem ritmu," je pred sobotno tekmo v Trbovljah dejal slovenski selektor Boris Denič.

Strateg slovenske izbrane vrste in beloruskega Dinama iz Minska na januarskih kvalifikacijskih tekmah ne bo mogel računati na Jureta Natka (Magdeburg, Nemčija), Jureta Dobelška (Slovan) in Uroša Bundala (Dinamo Minsk, Belorusija), ki so poškodovani, zaradi vnetja stopala je pod vprašajem tudi nastop vratarja Gorazda Škofa (Nantes, Francija).

Na prvi tekmi proti Luksemburgu bo manjkal tudi Uroš Zorman (Kilece, Poljska), ki bo za reprezentanco sveta nastopil na tekmi v New Yorku v ZDA. Selektor Denič je zavoljo tega naknadno poklical Staša Skubeta in Maria Šoštariča (oba Gorenje Velenje), Petra Puclja (Eisenach, Nemčija) in vratarja Klemna Ferlina (Trimo Trebnje).

Slovenska reprezentanca bo najprej igrala dve tekmi z Luksemburgom. Prva bo 2. januarja prihodnje leto v Differdangeju, povratna pa 5. januarja v Velenju. Nato se bo 9. januarja v Schaffhausenu pomerila s Švico, 12. januarja pa še z Ukrajino v Velenju. Dodatni kvalifikacijski tekmi v prvi polovici junija prihodnje leto si bo priigrala le v primeru prvega mesta v skupini 3. Po dveh tekmah je Ukrajina zbrala štiri točke, Slovenija in Švica po dve, Luksemburg pa je brez točk.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 V KATARJU - MOŠKI