9. 2. 2013

Gorenje proti Metalurgu doseglo šesto zmago v ligi prvakov in se utrdilo na drugem mestu

Igralci Gorenja so v osmem krogu evropske lige prvakov dosegli že šesto zmago. Aktualni slovenski prvaki so v domači Rdeči dvorani premagali Metalurg iz Skopja s 23:19 (10:10) in se utrdili na drugem mestu skupine C z dvema točkama prednosti pred Makedonci.

 

 

GORENJE VELENJE - METALURG 23:19 (10:10)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 2000, sodnika: Bonifert in Olah (oba Madžarska).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletović, Melić 2, Bezjak 7, Pucelj, Dolenec 5 (2), Cingesar, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams 5, Bajram, Ovniček, Dujmović.

 

Metalurg Skopje: Stanić, Angelov, Rakčević 2, Levov, Dimovski, Vugrinec 2, Georgievski 1, Kozlina, Manaskov 6, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsoski, Doder, Mojsovski 7 (4), Jonovski, Alušovski.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Metalurg Skopje 5 (4).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 8 minut, Metalurg Skopje 10 minut.

 

 

 

Velenjska ekipa si je že pred dvomesečnim premorom zavoljo januarskega svetovnega prvenstva v Španiji zagotovila nastop v osmini finala, po današnjem zmagoslavju nad makedonskim prvakom pa je dva kroga pred koncem zasedla drugo mesto v skupini C. Gorenje ima dva kroga pred koncem dvanajst točk, Metalurg pa deset.

 

 

V naslednjem krogu bo v nedeljo, 17. februarja, gostovala pri danskemu Bjerringbro-Silkeborgu, čez dva tedna pa na domačem igrišču gostila vodilno ekipo skupine C - poljski klub Vive Targi Kielce. Makedonce v naslednjem krogu čaka gostovanje pri St. Peterburgu v Rusiji, v zadnjem pa domači obračun z dansko ekipo Bjerringbro-Silkeborg.

 

 

Izbranci Branka Tamšeta so na prvem medsebojnem dvoboju visoko izgubili v Skopju s 23:30, na povratnem obračunu v Rdeči dvorani pa so se tekmecem iz makedonske prestolnice oddolžili za poraz. V primeru enakega števila točk pa bodo zaradi manj izrazite domače zmage Velenjčani vendarle v podrejenem položaju.

 

 

"Ose" so v prvi polovici tekme prikazale zelo povprečno predstavo. Njihov načrt, da s hitro igro ukanijo veliko počasnejše in okorne tekmece, se jim je povsem izjalovil, vse njihove slabosti pa so s pridom izkoristili Makedonci in jim že v sedmi minuti ušli na tri gole (2:5).

 

 

V nadaljevanju so se Velenjčani vendarle zbrali, z nekoliko bolj agresivno obrambo so v 15. minuti izenačili na 6:6, dve minuti kasneje pa povedli s 7:6 in prevzeli pobudo na igrišču. V naslednjih minutah so nekoliko pospešili svoj ritem in si v 25. minuti priigrali najvišjo prednost treh golov (10:7), v sklepnih petih minutah pa z neodgovorno igro tekmecem dovolili, da so jih ujeli in tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10).

 

 

V 36. minuti je bila tekma zadnjič izenačena (13:13), nato pa je domača ekipa vendarle zaigrala bolj odločno in postopoma lomila odpor zahtevnega tekmeca. Velenjski rokometaši so bili v zadnjih dvajsetih minutah vseskozi v rahli prednosti, po dveh zadetkih Marka Bezjaka pa so si v 48. minuti prvič na dvoboju priigrali prednost štirih zadetkov (18:14).

 

 

Tudi po makedonski minuti odmora se razmerje moči ni spremenilo, Velenjčani so v 53. minuti povišali na +6 (21:15) in razrešili vse dvome o zmagi, kar je bil tudi njihov primaren cilj. V končnici tekme se je ekipa trenerja Lina Červarja sicer približala le na tri zadetke zaostanka (19:22 v 59. minuta), toda uspeh Gorenja niti za trenutek ni bil vprašljiv.

 

 

Na današnji tekmi je bil v velenjski ekipi najbolj učinkovit Marko Bezjak s sedmimi goli, po pet pa sta jih prispevala Jure Dolenec in Janez Gams. Pri poražencih sta bila najučinkovitejša Mojsovski (7) in Manaskov (6). (sta)

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13