9. 2. 2013

Cimos nastop v skupinskem delu pokala EHF začel z domačo zmago proti španski ekipi

Igranje v skupinskem delu evropskega pokala EHF so rokometaši Cimosa začeli z zmago pred domačimi gledalci v dvorani Bonifika. Koprčani so v prvem krogu skupine A ugnali špansko ekipo Naturhouse La Rioja s 25:21 (13:11).

 

 

CIMOS - NATURHOUSE LA RIOJA 25:21 (13:11)

 

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 1500, sodnika: Judčic in Kot (oba Belorusija).

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek 2, Grzentič, Brumen 3, Bombač 2, Krivokapić 4, N. Poklar 1, Hrastnik, Konečnik, Rapotec 5, Manojlović, Gavranović 4, Bundalo 2, Bošković, Osmajić 2.

 

Naturhouse La Rioja: Martinez, Aguinalde, Dos Santos 1, Elizaga, Arrieta 2, Villarrasa, Velasvo, Tjomuncev 1, Lopez 6, Romero, Sanchez 3, Čuruvija 1, Alvarez 3, Capote 3, Silva 1.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 2 (1), Naturhouse La Rioja 1 (1).

 

Izključitve: Cimos Koper 6 minut, Naturhouse La Rioja 2 minuti.

 

 

 

Koprska zasedba je po dvomesečnem klubskem premoru zaradi januarskega svetovnega prvenstva v Španiji dosegla prvo zmago, po dveh zaporednih porazih v državnem prvenstvu proti mariborskemu Braniku in velenjskemu Gorenju pa je v uvodni tekmi skupinskega dela v tej sezoni prenovljenega pokala EHF na kolena položila špansko zasedbo iz Logrona.

 

 

Približno 1500 gledalcev se je zbralo v koprski dvorani Bonifika, po zanimivi in dokaj izenačeni predstavi pa se je tekma končala z zmagoslavjem varovancev domačega trenerja Fredija Radojkoviča. Koprski rokometaši so si že ob polčasu priigrali dva gola prednosti, v drugi polovici tekme pa so svojo prednost podvojili in prekinili niz porazov pred nadaljevanjem pokala EHF - v skupini A nastopata tudi nemški Göppingen in švedska Eskilstuna Guif - ter elitnega domačega ligaškega tekmovanja, kjer si trenutno delijo tretje mesto z Mariborčani.

 

 

V koprski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Uroš Rapotec s petimi goli, po štiri sta jih prispevala Milorad Krivokapić in Filip Gavranović. Pri gostih je bil strelsko najbolj učinkovit Victor Hugo Pavan Lopez s šestimi zadetki.

 

 

Koprska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri švedski zasedbi Eskilstuna Guif, tekma pa se bo v soboto, 16. februarja, začela ob 16. uri.

 

 

Na drugi tekmi v skupini A v evropskem pokalu EHF je nemški Göppingen premagal švedsko ekipo Eskilstuna Guif s 37:26 (20:16).

 

 

 

POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13