10. 2. 2013

Maribor Branik v prvem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF remiziral na Danskem

V prvem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF so rokometaši Maribora Branika gostovali na Danskem. Proti ekipi Tvis Holstebro so Štajerci v skupini C iztržili neodločen izid, tekma pa se je končala z izidom 26:26 (15:12).

TVIS HOLSTEBRO - MARIBOR BRANIK 26:26 (15:12)

Holstebro - Arena Gräkjaer, gledalcev: 1600, sodnika: Liachovicius in Gecevicius (oba Litva).

Tvis Holsterbro: Lind, Petersen, Thoustrup, Hansen 3, Larsen 8, A. Nielsen 1, Christiansen 2, Sörensen 1, Bramming 5, Mose, Thomsen, Jensen 3, M. Nielsen 3.

Maribor Branik: Čudić, Pešić, Štefanič, Mirković 2, Tarabochia, Svalina 1, Oštir 1, Špelić 6, Špende, Razgor 3 (0), Pučnik, Zarabec 5 (2), Šoštarič 5, Sok, Šimič, Mlakar 3.

Sedemmetrovke: Tvis Holsterbro 0, Maribor Branik 3 (2).

Izključitve: Tvis Holsterbro 6 minut, Maribor Branik 8 minut.

Mariborski Branik je v deželi svetovnih rokometnih podprvakov in evropskih prvakov osvojil točko. Trenutno četrtouvrščena ekipa v 1. NLB Leasing ligi je v obračunu proti danski zasedbi Tvis Holsterbro prikazala nepopustljivo predstavo, saj je v zadnjih desetih minutah nadoknadila tri gole zaostanka, izenačujoči gol pa je dobrih petdeset sekund pred koncem razburljivega dvoboja dosegel Nikola Špelić.

Danska zasedba je sijajno odprla tekmo in že po dvanajstih minutah povedla s 6:1. Mariborski rokometaši so nato bolj odločno zaigrali tako v obrambi in v napadu, kar je botrovalo znižanju izida. V 22. minuti je Miha Zarabec z dvema zaporednima goloma zaostanek znižal na -3 (9:12), z enako razliko pa sta moštvi tudi odšli na velik odmor (12:15).

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel gostiteljem, ki so takoj ušli na +5 (17:12). Toda mariborskim rokometašem so na krilih razpoloženega vratarja Ivana Pešića in dobri realizaciji - v napadu sta blestela predvsem Mario Šoštarič in Nikola Špelić - v 46. minuti z golom Milana Mirkovića izenačili na 21:21.

Gostitelji so jim v 49. minuti ponovno ušli na tri gole (24:21), Mariborčani pa so po golih Zarabca in Matjaža Mlakarja v 56. minuti znižali na 25:26. V dramatični končnici je Špelić v začetku zadnje minute izenačil na 26:26. Danci so imeli zadnji napad, sreča pa je bila tokrat na strani Branika, saj so domači rokometaši v zadnjih sekundah iz dveh zaporednih strelov dvakrat zadeli vratnico.

V mariborski ekipi so bili strelsko najbolj učinkoviti Špelić, Zarabec in Šoštarič. Prvi je dosegel šest, druga dva pa po pet golov. Mariborska ekipa bo v soboto, 16. februarja, na domačem igrišču gostila norveški Elverum.

POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13