10. 2. 2013

Krim Mercator v drugem krogu drugega dela lige prvakinj v Stožicah nadigral ekipo Oltchima

Po zmagi na uvodni tekmi drugega dela evropske lige prvakinj proti Zvezdi v Rusiji so igralke Krima Mercatorja slavile tudi na prvem dvoboju pred domačimi gledalci. V dvorani v Stožicah so nadigrale romunsko ekipo Oltchim Valcea z 28:24 (13:10).

 

 

KRIM MERCATOR - OLTCHIM 28:24 (13:10)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 2800, sodnika: Geipel in Helbig (oba Nemčija).

 

Krim Mercator: Grubišić, Martin 3, Piedade 3, Wörz 3, Mavsar 2, Stefanišin, Bodnjeva, Lazović 5, Kain, Torstensson 1, Müller, Janković, Gregorc, Penezić 11, Krpež, Vergeljuk.

 

Oltchim Valcea: Curea 1, Managarova 2, Nechita 3 (1), Stanca, Navarro, Farcau, Meirosu 1, Manea 2, Ungureanu, Bulatović 10 (3), Jovanović, Pineau 1, Bradeanu 2, Barbosa 2.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 0, Oltchim Valcea 5 (4).

 

Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Oltchim Valcea 2 minuti.

 

 

 

Slovenske prvakinje so po zmagi v Zvenigorodu pred enim tednom tokrat gostile Valceo, ekipo, ki poimensko in po finančnih vložkih spada med najmočnejše ekipe v Evropi. A ta ni upravičila slovesa, krimovke so jih s čvrsto obrambo pokorile in tako znova prevzele vodstvo v skupini. Pri Krimu je bila najboljša strelka Andrea Penezić z 11 goli.

 

 

Tiselj je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, na mestu krožne napadalke je začela Marina Vergeljuk, na zunanjih položajih so bile Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, na krilih pa Tamara Mavsar in Carmen Martin. Tako kot v Rusiji je ta postava kar nekoliko preveč živčno začela tekmo. Ob čvrsti romunski obrambi, ki je dobro pazila na Krimova orožja, so domače izgubile kar nekaj žog in se v šesti minuti znašle v zaostanku z 1:3.

 

 

A tudi tokrat so se krimovke hitro zbrale in posebej po zaslugi Wörzove in Lazovićeve (ter tudi boljše obrambe) prešle najprej v vodstvo s 4:3, v 15. minuti pa po drugem golu Lazovićeve zapored na 7:5. Ista igralka je s svojim četrtim golom v 24. minuti zadela za novo prednost dveh golov (11:9), nakar je strateg gostij Jackob Vestergaard zahteval minuto odmora. Ta Valcei ni kdo ve kako pomagala, saj je Penezićeva, ki je nekaj časa igrala tudi srednjo zunanjo, v 26. minuti zabila za 12:9, v 28. pa za 13:9.

 

 

Drugi polčas so domače začele s tremi goli naskoka, a je ta hitro skopnel, saj se je razigrala dotlej nevidna Katarina Bulatović, ki je z dvema zadetka poskrbela za priključek romunske ekipe (13:12). Domače so odgovorile na najboljši možni način in z goloma Wörzove in Mavsarjeve spet ušle na +3 (15:12), Daniela Piedade pa je v 39. minuti poskrbela za dotlej najvišjo prednost (17:13). Tega naleta pa gostiteljice znova niso znale unovčiti za povišanje vodstva, z nekaj slabimi napadi so domače gostje znova spustile blizu (18:17).

 

 

Zadnjih deset minut pa so domače znova začele iz zelo ugodnega izhodišča. Penezićeva je namreč s svojim osmim zadetkom Krim spet oddaljila na 22:18. Ko je Piedadejeva v 54. minuti zabila za 24:19, je bil zmagovalec odločen, veselje na tribunah, ki so ga popestrili še kurenti in druge pustne maske, pa prešerno.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2012/13