16. 2. 2013

Cimos v drugem krogu skupinskega dela pokala EHF slavil proti Eskilstuni Guif na Švedskem

Igralci Cimosa so v drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF dosegli drugo zmago. Koprčani so gostovali pri ekipi Eskilstuna Guif na Švedskem in v dramatični končnici slavili s 30:29 (14:15).

 

 

ESKILSTUNA GUIF - CIMOS 29:30 (15:14)

 

 

Eskilstuna - Mestna dvorana, gledalcev: 1241, sodnika: Andorka in Huckler (oba Madžarska).

 

Eskilstuna Guif: Hallberg, Larsson, Akerman 2, E. Andersson 1, Blank, Ekman 1, Gustavsson, Tholin 9, H. Andersson, Freiman 7, Heimisson 2, Oldberg 1, Sjöö, Sokolić 3, Stenbäcken 3.

 

Cimos Koper: Podpečan, Škof, Dobelšek, Grzentič, Brumen 8, Bombač, Krivokapić 4, N. Poklar, Hrastnik, Konečnik 1, Rapotec 8, Gavranović 5, Bundalo, Bošković 3, Osmajić 1, Darovec.

 

Sedemmetrovke: Eskilstuna Guif 2 (1), Cimos Koper 6 (6).

 

Izključitve: Eskilstuna Guif 6 minut, Cimos Koper 10 minut.

 

Rdeči karton: Blank (Eskilstuna Guif, 35. minuta).

 

 

 

Koprska ekipa je na svoj račun vpisala drugi par točk v skupinskem delu v tej sezoni prenovljenem evropskem pokalu, po domačem zmagoslavju nad špansko Naturhouse La Riojo je na kolena položila še švedsko Eskilstuno Guif, v naslednjem krogu pa bo na domačem igrišču gostila favorizirano ekipo za končno zmagoslavje - nemški Göppingen. Slovensko-nemški klubski dvoboj se bo v soboto, 23. februarja, v koprski dvorani Bonifika začel ob 19. uri.

 

 

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so bili v uvodu v podrejenem položaju, gostitelji so jim sredi prvega polčasa ušli na +4. V 25. minuti, ko so privadili na ozko dvorano, so si Koprčani priigrali gol prednosti, na polčas pa odšli z najmanjšim možnim zaostankom (14:15).

 

 

V prvi polovici drugega polčasa se je odvijal izenačen boj, Koprčani pa so zadnjih petnajst minut razburljivega dvoboja začeli s prednostjo dveh zadetkov (24:22). V dramatični končnici so jim gostitelji vseskozi dihali za ovratnik, 19 sekund pred koncem tekme pa so jih ujeli na 29:29.

 

 

Cimosov trener Radojkovič je zahteval minuto odmora in dal napotke za zadnji napad. Dean Bombač je tri sekunde pred koncem tekme svojemu moštvu priigral sedemmetrovko, neusmiljeni izvajalec najstrožje kazni za minimalno zmago slovenskega kluba pa je bil Matjaž Brumen.

 

 

V koprski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Brumen in Uroš Rapotec, oba sta dosegla po osem golov.

 

 

 

POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13