16. 2. 2013

Igralci Maribora Branika pred domačimi gledalci uspešnejši od norveškega Elveruma

Rokometaši Maribora Branika so v skupinskem delu evropskega pokala EHF dosegli prvo zmago. V drugem krogu so Mariborčani pred domačimi gledalci v dvorani Tabor nadigrali norveški Elverum s 34:29 (19:14).

 

 

MARIBOR BRANIK - ELVERUM 34:29 (19:14)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 1000, sodnika: Alijev in Agakišijev (oba Azerbajdžan).

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 4, Tarabochia, Svalina 2, Oštir, Špelić 9, Špende, Razgor 6, Pučnik, Zarabec 6, Šoštarič 6, Sok, Šimič, Mlakar 1.

 

Elverum: Aanestad 3, Björkman, Ojala 3, Thon, Borresen, Rönnberg 6, Nordberg 2, Sluijters 4, Gullerud 4, Lindboe 4, Toft 3, Stegavik, Rajković, Nergaard.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (2), Elverum 3 (1).

 

Izključitve: Maribor Branik 12 minut, Elverum 4 minute.

 

 

 

Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so po neodločenem izidu na Danskem dosegli prvo zmago v skupinskem delu pokala EHF, odpor žilavih Norvežanov pa so navkljub vodstvu od prve do zadnje minute dokončno strli šele v zadnjih petnajstih minutah tekme.

 

 

Zasedba iz štajerske prestolnice je vodilno ekipo norveškega prvenstva zasenčila predvsem v prvem polčasu in v zadnji četrtini tekme. V prvih tridesetih minutah je sicer imela niti igre v svojih rokah in na velik odmor odšla s prednostjo petih golov (19:14), v začetku druge polovice dvoboja pa skandinavski ekipi po neodgovorni igri dovolila, da se ji je v 45. minuti povsem približala (24:22).

 

 

Mariborčani so v zadnji četrtini tekme znova zaigrali odlično v obrambi in povsem razorožili norveške tekmece. V 55. minuti so si priigrali devet golov prednosti (33:24) ter tako razrešili vse dvome o končni zmagi.

 

 

V mariborski zasedbi je bil najbolj učinkovit Nikola Špelić z devetimi goli. Miha Zarabec, Mario Šoštarič in Simon Razgor so jih dosegli po šest, izkazal pa se je tudi vratar Ivan Pešić z 18 obrambami.

 

 

Mariborska zasedba bo v naslednjem krogu gostila poljsko Wislo iz Plocka, tekma pa se bo v nedeljo, 24. februarja, pričela ob 19. uri.

 

 

 

POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13