22. 2. 2013

Cimos proti Göppingenu lovi tretjo zaporedno zmago v skupinskem delu pokala EHF

V tretjem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF za moške se bodo rokometaši Cimosa pomerili z nemškim Göppingenom. Tekma v skupini A bo v soboto, 23. februarja 2013, ob 19. uri v koprski dvorani Bonifika.

 

 

Cimos je v prvih dveh krogih novoustanovljenega pokala EHF dvakrat zmagal. Ekipa trenerja Fredija Radojkoviča je najprej na domačem igrišču premagala španski klub Naturhouse La Rioja s 25:21, nato pa je na gostovanju na Švedskem kljub zelo oslabljeni zasedbi ugnala Eskilstuno Gif s 30:29.

 

 

V dvorano Bonifika zdaj prihaja Göppingen, ki je v zadnjih dveh tekmovalnih sezonah osvojil dva naslova zmagovalca pokala EHF. V nemški ligi Göppingen ne blesti, saj je po 21 krogih na skromnem enajstem mestu, kljub temu pa gre za vrhunsko ekipo.

 

 

"Igralo bo toliko igralcev kot prejšnji teden na Švedskem. Nihče od poškodovanih igralcev se nam ne bo pridružil," pravi Cimosov trener Fredi Radojkovič, ki je imel na Švedskem na razpolago le enajst igralcev. O tekmi z Nemci pravi: "Sestavljamo taktiko, kako ustaviti njihove nalete in kako se upreti njihovi fizični moči. Zato bomo skušali igrati hitro in učinkovito ter jih tako presenetiti. Ne bo lahko, a naredili bomo vse za tretji par točk."


 

Med osmimi tujci, ki igrajo za nemški klub, je tudi slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt. Poleg njega Göppingenov dres nosijo še Srbi Momir Rnić, Bojan Beljanski in Mitar Markez, Čeha Pavel Horak in Tomaš Mrkva, Črnogorec Žarko Marković in Enid Tahirović iz Bosne in Hercegovine.

V Cimosovi igri bo spet veliko odvisno od učinka organizatorja igre Deana Bombača, ki napoveduje: "Gre za zelo uglednega nasprotnika z vrhunskimi igralci, zato pričakujem polno Bonifiko in glasno spodbudo s tribun. Nemce zelo spoštujemo in se dobro zavedamo njihove fizične moči, na drugi strani pa smo velikokrat že igrali proti „omaram“ in jih znali večkrat ukaniti."

 

 

Göppingen je skupinski del pokala EHF začel z domačo zmago proti Eskilstuni Guif (37:26), v drugem krogu pa na gostovanju pri ekipi Naturhouse La Rioja v Španiji izgubil s 23:25. "Zmaga proti nemškemu klubu bi nam veliko pomenila za dvig samozavesti pred finalnim turnirjem pokala Slovenije naslednji konec tedna v Laškem, prav tako pa bi z njo imeli lepe možnosti za uvrstitev v četrtfinale pokala EHF," se zaveda Bombač.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13