22. 2. 2013

Rokometaše Gorenja v zadnjem krogu v evropski ligi prvakov čaka obračun z vodilnimi Kielcami

Rokometaši Gorenja bodo v soboto, 23. februarja 2013, ob 16.30 odigrali zadnjo tekmo v skupinskem delu letošnje evropske lige prvakov. V desetem krogu bodo slovenski prvaki v Rdeči dvorani gostili poljske Kielce, vodilno ekipo v skupini C.

 

 

Poljaki, katerih član je tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman, so edini v letošnji ligi prvakov, ki na dosedanjih devetih tekmah niso izgubili niti točke. Že nekaj krogov pred koncem so si zagotovili prvo mesto v skupini, v boju za drugo pa so še vedno tudi Velenjčani, ki pa niso odvisni samo od razpleta tekme proti Kielcam.

 

 

Tudi morebitna zmaga proti poljski ekipi za četo trenerja Branka Tamšeta ne bi bila dovolj, če bi na nedeljski tekmi Metalurg pred domačimi gledalci v Skopju premagal dansko ekipo Bjerringbro-Silkeborg. Zato bodo Velenjčani (ob želeni zmagi proti Poljakom) v nedeljo stiskali pesti za Dance (z njimi so sicer v prejšnjem krogu v gosteh izgubili s 26:27), da bi v Makedoniji zmagali ali pa vsaj iztržili neodločen izid in slovenskim prvakom omogočili drugo mesto.

 

 

"Kielce imajo na vsakem igralnem položaju podvojeno kakovost, kar pa seveda sploh ni presenetljivo, saj je poljski klub že pred sezono napovedal boj za uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice v ligi prvakov. Kar se tiče moje ekipe, se zavedamo naših prednosti in slabosti. Igramo pred domačimi gledalci in naša velika želja je, da tekmo dobimo," pravi Gorenjev trener Branko Tamše.

 

 

Ker ima Metalurg v primerjavi z Gorenjem boljši izkupiček na medsebojnih tekmah (zmaga s plus 7 v Skopju in poraz z minus 4 v Velenju), Tamšetova ekipa za podaljšanje upanja na drugo mesto v skupini potrebuje uspeh proti Kielcam. "Vse bo odvisno od dnevne forme, igre v obrambi in vratarjev. Ključ do uspeha bo trdna obramba, potrebno bo igrati v visokem ritmu, a ob tem tudi preudarno razporediti moči," se zaveda trener Tamše.

 

 

 

Trener Tamše ima tudi težave z igralskim kadrom, kajti na seznamu pšoškodovanih je kar nekaj pomembnih igralcev, med njimi tudi Marko Bezjak, Matej Gaber in Janez Gams, zato so njihovi nastopi pod vprašajem. "Pred začetkom sezone smo si zastavili cilj, da slavimo na vseh mednarodnih tekmah v domači dvorani. In to bomo skušali doseči tudi na dvoboju z bogatimi Poljaki. V tem trenutku je sicer poškodovanih tudi nekaj njihovih igralcev, a gre za vrhunsko ekipo, ki je kakovostno pokrita na vseh položajih," dodaja Tamše.

 

 

"Zavedamo se, da so Kielce še neporažene in da smo prvi in zadnji, ki ji lahko v skupinskem delu lige prvakov preprečimo bremadežno nadaljevanje tekmovanja. Trenutno imamo velike težave z virozo in poškodbami, zato je vprašanje, kdo bo sploh nared za sobotni obračun. Gostje so vrhunska ekipa, ki ima odlično zapolnjene vse igralne položaje. Čeprav bodo Poljaki igrali brez Denisa Buntića, Manuela Štrleka in Ivana Čupića, še vedno lahko premagajo vsakogar v Evropi," opozarja Gorenjev igralec Rok Golčar.

 

 

Čeprav je Gorenje na prvi tekmi na Poljskem izgubilo s 24:30, Golčar ostaja optimist pred povratnim dvobojem v Rdeči dvorani. "Na tisti tekmi smo predsvem v prvem polčasu dokazali, da se jim lahko enakovredno postavimo po robu. Zdaj moramo predvsem v obrambi narediti še korak višje in si na osnovi dobre igre v tem elementu zgradimo priložnosti za hitre (pol)protinapade. Moticaije nam ne manjka. Če bomo zbrani in preudarni, sem prepričan, da bodo imeli Poljaki z nami več dela, kot ga zmorejo opraviti," upa Golčar.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13