23. 2. 2013

Maribor Branik v tretjem krogu skupinskega dela pokala EHF gosti poljsko Wislo Plock

Igralci Maribora Branika bodo v tretjem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF gostili poljsko ekipo Wisla Plock. Tekma v dvorani Tabor v okviru skupine C bo v nedeljo, 24. februarja 2013, ob 19. uri.

 

 

Mariborčani si po dveh odigranih tekmah s tremi točkami delijo prvo mesto v skupini C z danskim Holstebrojem. Ekipa trenerja Marka Šibile je skupinski del pokala EHF začela prav z neodločenim izidom proti Holstebroju v gosteh (26:26), na prvi domači tekmi v dvorani Tabor pa je premagala norveški Elverum (34:29).

 

 

Manj uspešni so bili rokometaši Wisle Plock, ki imajo po dveh krogih polovičen izkupiček. Poljska ekipa je v prvem krogu na gostovanju na Norveškem nadigrala Elverum (27:25), nato pa pred domačimi gledalci nepričakovano izgubila z minimalno razliko (28:29) s Holstebrojem.

 

 

"Wisla je vrhunska ekipa, sestavljena iz posameznikov, ki imajo pomembne vloge v svojih državnih reprezentancah. V prejšnjem krogu je sicer doma izgubila proti Holstebriju, kar pa je presenečenje le na videz. Vendarle je tako, da so v naši skupini vse ekipe močne in kot kaže, Poljakom danski predstavnik ni ustrezal, morebiti pa so se tudi malce slabše pripravili nanj," pred tekmo s sedemkratnimi državnimi prvaki in desetkratnimi pokalnimi zmagovalci Poljske pravi mariborski trener Marko Šibila.

 

 

Poljski klub letos že 22. sezono nastopa v evropskih pokalnih tekmovanjih, osemkrat od tega tudi v ligi prvakov - nazadnje v minuli sezoni, ko je bila Wisla v isti skupini kot Gorenje iz Velenja. "Wisla bo v Maribor prišla mnogo bolj prepričana o tem, da mora popraviti napako s prejšnje tekme, ko je doma izgubila proti Holstebroju. Mi bomo seveda naredili vse, da ji to preprečimo, kakšen pa bo razplet, pa bo jasno v nedeljo zvečer," dodaja trener Šibila.

 

 

Med devetimi tujci, ki nosijo dres Wisle, je tudi nekdanji slovenski reprezentant Boštjan Kavaš, bivši igralec Gorenja. Trener poljskega kluba je Danec Lars Walther, ki je nekoč sedel na klopi Velenjčanov, vratar mariborskega kluba Ivan Pešić pa pred dvobojem z gosti napoveduje: "Čaka nas zelo težka tekma, vloga favorita pa pripada Wisli. Kar se tiče zmagovalca, mislim, da bo odločal prav dvoboj med mano in Wislinim vratarjem Marinom Šegom. Veliko se govori o zmagi Wisle proti Kielcam v poljski ligi, a naši nasprotniki so se prejšnji teden oekli proti Holsteborju. Zato je v dvorani Tabor vse možno."

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13