23. 2. 2013

Koprčani v domači Bonifiki proti Göppingenu doživeli prvi poraz v skupinskem delu pokala EHF

Po dveh zaporednih zmagah v skupinskem delu evropskega pokala EHF so rokometaši Cimosa doživeli prvi poraz. Koprčane je v domači dvorani Bonifika premagal nemški klub Göppingen z 39:36 (22:14).

CIMOS KOPER - GÖPPINGEN 36:39 (14:22)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 1100, sodnika: Bounouara in Sami (oba Francija).

Cimos Koper: Škof, Vran, Grzentič 2, Brumen 1 (1), Bombač 11 (5), Krivokapić 1, N. Poklar 1, Hrastnik 2, Konečnik, Rapotec 3, Gavranović 8, Bošković 7, Osmajić.

Göppingen: Prošt, Oprea 7, Kneule, Schöne 3, Späth 6, Beljanski, Haas 3, Fontaine, Rnić 3 (1), Rutschmann, Schubert 3, Horak 7, Marković 7.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 6 (6), Göppingen 1 (1).

Izključitve: Cimos Koper 10 minut, Göppingen 8 minut.

Rdeči karton: Rapotec (Cimos Koper, 55. minuta).

Zdesetkana koprska zasedba, ki ni mogla računati na Jureta Dobelška, Uroša Bundala in Nikolo Manojlovića, je po dveh zmagah nad špansko Naturhouse La Riojo in švedsko Eskilstuno doživela prvi poraz v tej sezoni prenovljenem pokalu EHF, v domači Bonifiki jo je premagala zasedba iz Göppingena. Koprski Cimos se bo v naslednjem krogu v gosteh pomeril z nemško ekipo, tekma pa bo v soboto, 9. marca, pričela ob 19.30.

Izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča so slabo odprli tekmo, že po desetih minutah igre so zavoljo medle igre zaostali za štiri gole (4:8), gosti iz Göppingena pa so številne gole dosegli po hitrem centru ali bliskovitih nasprotnih (pol)protinapadih. Največ težav jim je povzročil visokorasli Čeh Pavel Horak, ki jim je do 11. minute zabil kar štiri gole, dve minuti kasneje pa je koprski zaostanek že znašal pet golov (6:11).

Igralci z Obale so bili v nadaljevanju nemočni ob organizirani igri nemškega moštva, ki je imel v prvi polovici absolutni nadzor nad dogajanjem v Bonifiki. Razglašeni gostitelji, pri katerih se je poškodoval Matjaž Brumen, so si že v 16. minuti priigrali visok zaostanek osmih golov (6:14) in praktično razrešili vse dvome o svoji zmagi.

Koprska zasedba je navzlic gromozanskem zaostanku skušala tekmo postaviti "na glavo", a nemška zasedba - njene barve zastopa slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt - je bila enostavno preveč kakovostna in vsaj za razred boljša od domače, ki je na velik odmor odšla z zaostankom osmih zadetkov (14:22).

V prvem polčasu naravnost popolni Göppingen je v drugi polovici tekme brez težav ubranil visoko prednost in po spodrsljaju v minulem krogu v španskem Logronesu na svoj račun vpisal drugo zmago, koprski pa prizadejal prvi poraz.

V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Dean Bombač z 11 goli, Filip Gavranović jih je prispeval osem, Novak Bošković pa sedem.

Izida 3. kroga: Cimos - Göppingen 36:39 (14:22), Naturhouse La Rioja - Eskisltuna Guif 29:23 (17:13).

Vrstni red po 3. krogu: Göppingen, Cimos Koper in Naturhouse La Rioja po 4, Eskilstuna Guif 0.

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13