22. 3. 2013

Velenjčani na povratni tekmi osmine finala lige prvakov v Flensburgu pred težko nalogo

Rokometaše velenjskega Gorenja konec tega tedna čaka najbolj zahtevno gostovanje v tej sezoni. Obračun z izjemno močnim nemškim Flensburgom ne bodo začeli z najboljšim izhodiščem, saj so na nedeljski prvi domači tekmi osmine finala lige prvakov izgubili s 25:28, a slovenski prvaki upajo in verjamejo, da so sposobni pripraviti presenečenje.

 

 

Igralci iz Šaleške doline so se proti srečnemu prizorišču za slovenski rokomet - Celjani so v Flensburgu leta 2004 potrdili naslov lige prvakov - odpravili že v sredo, odločilno tekmo na izpadanje pa bodo igrali v soboto, 23. marca, ob 17.15.

 

 

V velenjskem taboru se zavedajo, da je pred njimi izjemno težka naloga. Trenutno tretjeuvrščena zasedba v bundesligi se je v Rdeči dvorani prikazala kot popolna zasedba brez izrazitih pomanjkljivosti, svojo odlično pripravljenost pa je potrdila tudi na sredini generalki za sobotni mednarodni obračun z Gorenjem, ko je v derbiju 25. kroga na domačem igrišču premagala drugouvrščeni Rhein-Neckar Löwen s 30:27.

 

 

V velenjskem taboru pred izjemno zahtevno tekmo niso vrgli puške v koruzo, velenjski strateg Branko Tamše, ki bo po koncu sezone svoje mesto prepustil Ivanu Vajdlu, pa predvsem upa, da bo v Flensburgu lahko računal na kakšnega dodatnega igralca, ki so bili v minulem obdobju izven pogona zaradi poškodb ali bolezni.

 

 

"Če bomo usposobili kakšnega dodatnega igralca, tu predvsem mislim na zunanja igralca Klemna Cehteta in Darka Cingesarja, in imeli priložnost v ogenj poslati več igralcev, potem verjamem v našo dobro predstavo. Upanje umira zadnje, na severu Nemčije bomo dali vse od sebe, čeprav se zavedamo, da je pred nami izjemno težka naloga. A igra se še šestdeset minut, v tem času pa se lahko zgodi marsikaj. Enostavno moramo upati in verjeti v naše sposobnosti," je dejal trener slovenskih prvakov Branko Tamše.

 

 

Velenjčani so v zadnjem preizkusu pred odhodom v Nemčijo visoko premagali mariborski Branik s 40:28, na tej tekmi pa je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec z devetimi goli. "Stvar je jasna: če želimo Flensburg premagati za več kot tri gole, potem bomo morali v soboto prikazati popolno predstavo. Verjamem, da smo sposobni pripraviti presenečenje," je pred odhodom v Nemčijo dejal slovenski reprezentant Jure Dolenec.

 

 

Pravico na slovensko-nemškem klubskem obračunu bosta delila Portugalca Ivan Cacador in Eurico Nicolau.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13