23. 3. 2013

Sijajna predstava slovenskih kadetinj (U-17) za zmago nad Hrvaško s 34:29 (16:15)

V prvem krogu kvalifikacij za nastop na letošnjem EP so varovanke trenerja Milana Ramšaka doživele visok poraz proti Rusiji (41:28), a v drugem krogu so s sijajno predstavo ugnale Hrvaško s 34:29 (16:15) in si na široko odprle vrata na veliko tekmovanje. Za uvrstitev na EP bodo morale jutri dopoldan premagati Švico.

Hrvaška je v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja, ki se igra v Zvenigorodu v Rusiji, premagala Švico s 30:18 (15:10), mlade Slovenke pa so izgubile z Rusijo z 41:28 (20:9). Pred današnjim dvoboj je Hrvaška veljala za favorita, a so varovanke trenerja Milana Ramšaka sijajno reagirale in slavile s 34:29 (16:15) ter se tako pripeljale v položaj, da na jutrišnji tekmi s Švico odločajo o poti na evropsko prvenstvo, ki bo poleti na Poljskem.

Slovenske kadetinje (U-17) so ob polčasu vodile s 16:15, izjemno razpoloženi pa sta bili Tjaša Rudman in Jasmina Pišek. Obe sta dosegli po devet zadetkov in bili nerešljivi uganki za obrambo Hrvaške. Ob koncu so mlade Slovenke slavile s 34:29, igrale pa so v naslednji postavi: Kompan 1, Zelnik, Doberšek 5, Čede 3, Abina 3, Čehič, Beribak, Zorec, Stanko 4, Štular, Smrekar, Frangež, Rudman 9, Golob, Borovčak, Pišek 9.