16. 6. 2013

Dragan Gajić: Nismo bili na pravi ravni; Sergej Rutenka: Nismo klonili niti po visokem zaostanku

Veselje v beloruskem taboru po odločilni zmagi v Ljubljani in uvrstitvi na EP 2014 je bilo seveda zelo veliko. Belorusi bodo na Danskem šele drugič nastopili med evropsko rokometno elito.

 

 

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Težko je kaj pametnega povedati, a dejstvo je, da smo v ključnih trenutkih, ko bi lahko tekmo prelomili v našo korist, naredili preveč napak in zgrešili preveč takoimenovanih 'zicerjev' ali 'polzicerjev'. Belorusi so zasluženo zmagali, mi enostavno nismo bili na pravi kakovostni ravni. To je velik udarec za našo reprezentanco in slovenski rokomet."

 

 

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Z današnjim porazom smo podrli vse, kar smo dosegli na zadnjih dveh velikih tekmovanjih, ko smo na evropskem prvenstvu osvojili šesto, na svetovnem pa četrto mesto. Na Danskem ne bomo nastopili, in to ravno v času, ko smo si začeli ustvarjati določen rating in postali reprezentanca, ki jo spoštujejo v mednarodnih krogih. To je katastrofa, dejstvo pa je, da nam v tem kvalifikacijah marsikaj ni šlo od rok, a ne smemo imeti izgovorov, Beloruse bi v Stožicah enostavno morali premagati."

 

 

Sergej Rutenka, reprezentant Belorusije: "Slovenija je navkljub beloruski zmagi v Stožicah zame osebno še vedno zelo dobra in kakovostna reprezentanca. Odločitev o potniku je padla na eni tekmi, kar je bila naša velika priložnost. Zavedali smo se, da bo zelo težko, a odločilno je, da smo se držali vseh dogovorov iz garderobe in nismo izgubili niti naše igre niti v trenutkih, ko smo visoko zaostajali."