8. 7. 2013

Reprezentanca slovenskih mlajših kadetov (U-17) uspešna na dveh pripravljalnih tekmah v Avstriji

Po pripravah v Slovenj Gradcu se je reprezentanca mlajših kadetov (U-17) pretekli konec tedna podala v Barnbach na dve pripravljalni tekmi proti sovrstnikom iz Avstrije. Ti bodo prav tako čez dober teden pričeli z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu.

Ekipa trenerja Saše Prapotnika je dosegla dve zmagi. V prvi tekmi je Slovenija lažje, kot kaže končni izid, slavila s 30:29 (15:15). Po dobri igri v drugem polčasu je naša izbrana vrsta v 45. minuti vodila s 27:18, vendar je gostiteljem v zaključku tekme uspelo omiliti poraz. Toda zmaga Slovenije ni bila ogrožena v nobenem trenutku.

Na drugem srečanju so bili domačini precej trši oreh (30:28, 14:12), katerega so Slovenci zlomili šele v drugem polčasu. V 42. minuti je Avstrija izenačila na 19:19, devet minut kasneje je Luka Kikanovič zadel za vodstvo s 27:23. Ob tem rezultatu so slovenski rokometaši v pičlih 40 sekundah zapravili štiri izjemne priložnosti  ter tako omogočili Avstriji, da ublaži poraz.

Naša izbrana vrsta, ki se bo v torek zbrala v Ljubljani na predstavitvi udeležencev za OFEM ter nato v sredo (10. julij) in četrtek (11. julij) nadaljevala s pripravami v Gorišnici, je tekmi v Barnbachu odigrala brez kapetana Jaka Malusa, ki je staknil poškodbo gležnja. Na pot v Utrecht bo reprezentanca Slovenije krenila v petek, 12. julija.

Slovenija: Kastelic (16 obramb), Urbič (18 obramb), Velkavrh 3, Stojnič 4, Husar 3, Kavčič 4, Grošelj, Kikanovič 13, Janc 10, Prevolnik, O. Cvetko 1, Malus, Beđeti 2, Kolmančič 2, Marguč 14, C. Cvetko 2.

Goran Debelak, pomočnik trenerja: "V Slovenj Gradcu smo opravili osem treningov, enega smo zaradi prevelike utrujenosti enostavno morali izpustiti. Večina fantov se je namreč prvič soočila z dvema treningoma na dan. Imeli smo tudi odlično podporo v Mitji Bračiču in trenerju vratarjev Luki Kisovcu, ki je formo Kastelica in Urbiča glede na tekmi na Hrvaškem pred 14 dnevi dvignil še na višji nivo. Ob treningih smo preko video materiala spoznali Norveško in Nemčijo, Hrvaško poznamo iz minulih petih tekem v zadnjih šestih mesecih. V Avstriji smo ponudili minutažo vsem igralcem, ki odpotujejo v Utrecht. V Gorišnici bomo pred potjo na Nizozemsko opravili še tri treninge."

Urh Kastelic, vratar: "Po rezultatih Avstrije na minulih tekmah proti Norveški smo pričakovali lažjo pot do zmag v Barnbachu. Vratarski treningi v Slovenj Gradcu so koristili, saj sva z Žigom Urbičem ob pomoči Luke Kisovca odpravila še nekaj pomanjkljivosti. Z obrambami v Avstriji sva oba zadovoljna, saj sva na obeh tekmah skupaj zbrala 34 obramb, kar je v povprečju 17 obramb na tekmo. V Utrechtu bomo šli od tekme do tekme in poskušali na vsaki zmagati. Menim, da smo tega sposobni." (uk)