17. 7. 2013

SP za mladince: Slovenija na derbiju skupine C boljša od reprezentance Bosne in Hercegovine

V tretjem krogu v skupini C na svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini je moška mladinska reprezentanca Slovenije dosegla že tretjo zaporedno zmago. Slovenci so na derbiju skupine C premagali domačo izbrano vrsto Bosne in Hercegovine z 28:24 (13:13).

 

 

BOSNA IN HERCEGOVINA - SLOVENIJA 24:28 (13:13)

 

 

Sarajevo - Olimpijska dvorana Zetra, gledalcev: 10.000, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).

 

Bosna in Hercegovina: Šarac (3 obrambe), Serdarević (7 obramb), Miličević 5, Janković, Gradan 1, Bubalo, Memić, Halilković 3, Kasumović, Perić 2 (2), Bezbradica, Malinović 6, Milas, Eres 4, Ajkunić 3 (1), Zulfić.

 

Slovenija: Baznik (4 obrambe), Zaponšek (6 obramb), Žabič, Cehte 5, Blagotinšek 4, Mačkovšek 7 (1), Lavrič, Šoštarič 9 (2), Gorela, Hrastnik 1, Fidel 1, Špende, Kodrin, Gorenjak 1, Sendelbah, Bradeško.

 

Sedemmetrovke: Bosna in Hercegovina 4 (3), Slovenija 3 (3).

 

Izključitve: Bosna in Hercegovina 6 minut, Slovenija 10 minut.

 

 

 

Po zmagah proti Madžarski in Argentini so slovenski mladinci slavili tudi proti gostiteljem letošnjega svetovnega prvenstva. V olimpijski dvorani Zetra so pred kar 10.000 gledalci (dosedanji rekord gledanosti naše reprezentance na SP na eni tekmi je bil 6000 ljudi v Egiptu) premagali domačo reprezentanco Bosne in Hercegovine z 28:24 (13:13) in naredili že verjetno odločilen korak na poti k prvemu mestu v skupini C, saj jih do konca prvega dela čakata le še tekmi z Južno Korejo in Kongom.

 

 

Do izida 4:4 v deseti minuti si nobena reprezentanca ni uspela priigrati več kot zadetka prednosti, nato pa je to uspelo Slovencem, ki so dve minuti kasneje povedli s 7:4. Sredi prvega polčasa so se gostitelji približali na 6:7, toda po delnem izidu 4:0 je Slovenija (do takrat je Mario Šoštarič dosegel že pet zadetkov, Borut Mačkovšek pa tri) v dvajseti minuti vodila že z 11:6.

 

 

Domači rokometaši so zatem dosegli tri zadetke zapored za zmanjšanje zaostanka na 9:11, pripadla pa jim je tudi končnica prvega polčasa. Vodstvo Slovenije s 13:11 so izničili z dvema zadetkoma v zadnji minuti in ekipi sta odšli na odmor z neodločenim izidom (13:13).

 

 

V nadaljevanju je bila rezultatska pobuda ves čas na strani ekipe selektorja Slavka Ivezića, domačini pa so se uspeli samo nekajkrat približati na gol minusa (14:15, 17:18, 18:19), potem ko je imela Slovenija že plus tri (18:15, 21:18, 22:19, 23:20). Kanček upanja za Bosno in Hercegovino je bilo v 50. minuti, ko se je približala na 21:23, toda ne za dolgo.

 

 

Samo dobri dve minuti so slovenski mladinci potrebovali, da so dosegli tri zadetke zapored (v tem času niso dobili nobenega) in dobrih sedem minut pred koncem je bilo že 26:21 za Ivezičevo četo. Tudi dva zaporedna zadetka domače izbrane vrsta nista mogla resneje ogroziti pomembne zmage Slovenije (na tribuna Zetre jo je spodbujala velika in glasna skupina navijačev), ki je po treh krogih edina reprezentanca z maksimalnim izkupičkom točk v skupini C.

 

 

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Po vsem, kar se je dogajalo v uvodnih dveh krogih prvenstva, smo vedeli, da nas čaka najtežja preizkušnja v prvem delu tekmovanja. Najtežja zato, ker smo vedeli, da bodo imeli domači še osmega igralca, ki ga je predstavljal0 10.000 gledalcev. Pripravili smo se na vse morebitne pasti, nismo odigrali najbolj vrhunsko, a zato taktično izjemno zelo zrelo tekmo. Za marsikaterega igralca je bila morda to ena redkih priložnosti igrati v tako impozantnem športnem vzdušju. To je zelo dobrodošla izkušnja za njihov razvoj, nam pa verjetno pomeni prvo mesto v skupini, kar je bil tudi prvi cilj."

 

 

Mario Šoštarič, kapetan reprezentance Slovenije: "Ves dan je bilo čutiti pozitivno napetost, kajti iz napovedi domačih medijev smo vedeli, kaj nas čaka v Zetri. Takšne tekme so za našo kariero in napredek še posebej dobrodošle. Tekmo smo dobro odprli, nato pa z napakami dopustili, da je bila do konca negotova in dramatična. Uspeli smo zmagati, ker imamo več kilometrine kot domači reprezentanti. Čestitam ekipi, da je prenesla pritisk gledalcev. Zdaj nas čaka zelo neugodna tekma s hitrimi Korejci." (rp)

 

 

V četrtem krogu skupine C se bo Slovenija pomerila z Južno Korejo. Tekma bo v četrtek, 18. julija 2013, ob 18.30.

 

 

Izidi 3. kroga v skupini C: Bosna in Hercegovina - Slovenija 24:28 (13:13), Argentina - Južna Koreja 30:29 (16:14), Kongo - Madžarska 19:37 (11:19).

 

 

Vrstni red po 3. krogu: 1. Slovenija 6 točk, 2. Argentina 4, 3. Južna Koreja 3, 4. Bosna in Hercegovina 3, 5. Madžarska 2, 6. Kongo 0.

 

 

 

SP ZA MLADINCE - BOSNA IN HERCEGOVINA 2013NEPOSREDNI PRENOSI TEKEM SP 2013Mladince na SP nocoj ob 21. uri čaka derbi skupine C proti gostiteljici Bosni in HercegoviniMladinci na SP v skupini C dosegli drugo zmago zapored - za Madžarsko padla tudi ArgentinaV prvem krogu SP slovenski mladinci po velikem preobratu v končnici tekme ugnali MadžareIgralci in strokovno vodstvo moške mladinske reprezentance Slovenije in zgodovina nastopovSP za mladince: Predtekmovalne skupine, razpored tekem, prizorišča in zgodovinaSlovenski mladinci bodo SP v Bosni in Hercegovini začeli s tekmo proti Madžarski