20. 7. 2013

Z zmago proti Kongu mladinci potrdili prvo mesto v skupini C, v osmini finala SP proti Braziliji

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je z visoko zmago proti Kongu z 42:23 (21:11) potrdila prvo mesto v skupini C na svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini. V osmini finala se bodo slovenski mladinci pomerili z reprezentanco Brazilije, ki je bila četrta v skupini D.

 

 

SLOVENIJA - KONGO 42:23 (21:11)

 

 

Sarajevo - Olimpijska dvorana Zetra, sodnika: Erdogan in Ozdeniz (oba Turčija).

 

Slovenija: Baznik (7 obramb), Zaponšek (7 obramb), Žabič 2, Cehte 1, Blagotinšek 2, Mačkovšek 3, Lavrič 2 (2), Šoštarič 5, Gorela 2, Hrastnik 6, Fidel 3, Špende 8, Gorenjak 5, Sendelbah 2, Bradeško 1.

 

Kongo: Nkieli (0 obramb), Wague (5 obramb), Ngona, Tchiloemba 1, Ekama 4, Akouala, Mobombo Mopiti 4, Atsa 1, Odzala, Kodia 1, Okemba 1, Essie 2, Angao 8 (1), Mvoukani Clevy 1, Itoua.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Kongo 2 (1).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Kongo 10 minut.

 

 

 

V petem (zadnjem) krogu skupinskega dela v Sarajevu je moška mladinska reprezentanca Slovenije zmagala še petič zapored. Slovenci so za Madžarsko, Argentino, Bosno in Hercegovino ter Južno Korejo premagali tudi reprezentanco Konga in brez izgubljene točke prepričljivo osvojili prvo mesto v skupini C, ki pa so si ga zagotovili že pred zadnjim krogom.

 

 

Ekipa selektorja Slavka Iveziča se bo v osmini finala, ki bo na sporedu v ponedeljek, 22. julija, ob 13.30 (po prvotnem razporedu) v sarajevski dvorani Skenderija pomerila z Brazilijo. V zadnjem krogu skupine D v Zenici so brazilski mladinci izgubili proti Egiptu s 24:27 (12:12), osvojili četrto mesto in se bodo v osmini finala SP srečali z zmagovalcem skupine C (Slovenija).

 

 

Ivezičeva četa je proti zadnjeuvrščeni reprezentanci v skupini C (Kongo je na petih tekmah petkrat izgubil) suvereno opravila svojo nalogo in dosegla visoko in pričakovano zmago. Na začetku tekme je Kongo sicer trikrat zapored povedel z zadetkom prednosti (1:0, 2:1, 3:2), potem pa so slovenski mladinci vajeti prevzeli v svoje roke.

 

 

V olimpijski dvorani Zetra je Kongo v dvanajsti minuti sicer zaostajal samo za zadetek (7:8), nato pa so Slovenci - ob samo dveh prejetih golih - v petnajstih minutah naredili delne izide 4:0, 3:0 in 5:0. Dobre štiri minute pred koncem prvega polčasa je slovenska reprezentanca vodila že s plus enajst - bilo je 20:9.

 

 

Tudi v nadaljevanju tekme so gledalci v Zetri videli neenakopraven boj mačke z mišjo. Aleksander Špende (strel 9-8), Gašper Hrastnik (6-6), Mario Šoštarič (5-5), Jure Gorenjak (6-5) in soigralci so neusmiljeno polnili mrežo Konga, po petih zaporednih zadetkih med 39. in 42. minuto pa je razlika prvič narasla na petnajst (30:15).

 

 

Kljub visoki prednosti slovenska izbrana vrsta ni popuščala. Rekordna razlika na tekmi je znašala kar 19 zadetkov: prvič je bilo to pri 41:22 v 59. minuti, drugič pa ob končnem izidu 42:23.

 

 

Na tekmi proti Kongu je reprezentanca Slovenije nastopila brez rahlo poškodovanega Tilena Kodrina. Ta je prevzel vlogo snemalca na tekmi med Egiptom in Brazilijo v Zenici, katere analiza bo na vrsti v nedeljo, ko je na SP uradno prost dan.

 

 

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Kongo je najslabša ekipa naše skupine. Zmago smo seveda pričakovali. Koncentracija žal ni bila 100-odstotna, toda vseeno smo pošteno opravili svoje delo v prvem delu svetovnega prvenstva. Zasedli smo pričakovano prvo mesto, zdaj pa se pričenja zares. Že danes zato pričenjamo s pripravami na tekme, kjer ni popravnih izpitov. Vsaka napaka je lahko usodna, še posebej, ker so naše želje uvrstitev v četrtfinale in tudi v polfinale." (rp)

 

 

 

SP ZA MLADINCE - BOSNA IN HERCEGOVINA 2013NEPOSREDNI PRENOSI TEKEM SPNa SP za mladince konec skupinskega dela, znanih vseh šestnajst udeležencev osmine finalaSlovenski mladinci so si z zmago proti Južni Koreji predčasno zagotovili prvo mesto v skupiniSP za mladince: Slovenija na derbiju skupine C boljša od reprezentance Bosne in HercegovineMladince na SP nocoj ob 21. uri čaka derbi skupine C proti gostiteljici Bosni in HercegoviniMladinci na SP v skupini C dosegli drugo zmago zapored - za Madžarsko padla tudi ArgentinaV prvem krogu SP slovenski mladinci po velikem preobratu v končnici tekme ugnali MadžareIgralci in strokovno vodstvo moške mladinske reprezentance Slovenije in zgodovina nastopovSP za mladince: Predtekmovalne skupine, razpored tekem, prizorišča in zgodovinaSlovenski mladinci bodo SP v Bosni in Hercegovini začeli s tekmo proti Madžarski