2. 8. 2013

Na EP slovenske mladinke doživele drugi zaporedni poraz, tokrat so bile boljše Madžarke

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije je na evropskem prvenstvu na Danskem doživela drugi zaporedni poraz. Po neuspehu proti Švedski (19:28) so Slovenke v drugem krogu skupine D izgubile tudi proti Madžarski z 28:31 (14:17).

Slovenska ženska mladinska reprezentanca (U-19) se ni uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva na Danskem. Po porazu proti Švedski je ekipa selektorja Bojana Voglarja tudi v drugem krogu ostala praznih rok proti Madžarski in se bo v nadaljevanju tekmovanja potegovala za uvrstitev od 9. do 16. mesta.

Tudi v skupini C, s katero se v nadaljevanju EP križa skupina D, je že pred zadnjim krogom jasno, da sta se v četrtfinale uvrstili Danska in Nizozemska, v skupino za razvrstitev od 9. do 16. mesta pa Češka in Hrvaška. Ti dve reprezentanci bosta tudi nasprotnici Slovenije v drugem delu evropskega prvenstva.

Madžarke, ki so v prvem krogu skupine D v Koldingu z zadetkom razlike premagale Španijo (22:21), so proti Sloveniji dobile prvi polčas s plus tri (17:14). Slovenke (imele so kar osem sedemmetrovk, izkoristile pa so jih šest) so v drugem delu sicer lovile nasprotnice, a jim preobrata ni uspelo pripraviti.

Naša reprezentanca je del tekme igrala brez Turnškove, ki je zaradi treh izključitev dobila rdeči karton. Pri poraženkah je bila z devetimi zadetki najučinkovitejša Mrmolja, pri Madžarkah pa Toth (8), Korsos in Lukacs (po 6).

Slovenija je proti Madžarski nastopila v naslednji postavi: Mrmolja 9, Pirc 4, Pišek 4, Ugrin 4, Turnšek 3, Jagurdžija 2, Zulič 2, Benedičič, Bužekijan, Ferfolja, Hrovatič, Jurič, Milakovič, Petek, Valjavec, Zrimšek.

V tretjem (zadnjem) krogu v skupini D bo reprezentanca Slovenije igrala proti Španiji, ki je prav tako še brez osvojene točke. Tekma Slovenija - Španija bo v nedeljo, 4. avgusta, ob 20. uri.

Izida 2. kroga v skupini D: Slovenija - Madžarska 28:31 (14:17), Španija - Švedska 19:25 (12:12).

Vrstni red po 2. krogu: 1. Švedska 4 točke, 2. Madžarska 4, 3. Španija 0, 4. Slovenija 0.