10. 8. 2013

Mladinke na zadnji tekmi izgubile s Španijo in osvojile dvanajsto mesto na EP na Danskem

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije (U-19) je nastop na evropskem prvenstvu na Danskem končala na 12. mestu. Na zadnji tekmi za končno enajsto mesto so se slovenske mladinke pomerile z reprezentanco Španije in visoko izgubile z 20:32 (9:15).

 

 

Za končno enajsto mesto sta se pomerili reprezentanci, ki sta se srečali že v prvem delu letošnjega evropskega prvenstva. V skupini D so bile takrat precej boljše Španke, ki so zmagale kar s 35:19, uspešnejše pa so bile tudi na tekmi za enajsto mesto, ki so jo dobile z dvanajstimi zadetki razlike (32:20).

 

 

Španke, pri katerih sta bili najučinkovitejši Gil de la Vega in Palicio Fernandez (po 5 golov), so si že v prvem polčasu priigrale šest zadetkov prednosti (15:9). Španke kljub visoki razliki niso popuščale, ampak so jo v drugem polčasu še podvojile in se na koncu veselile zaslužene zmage (32:20).

 

 

Na tekmi v Sönderborgu je Slovenija proti Španiji nastopila v naslednji postavi: Zulič 2, Mrmolja 4, Turnšek 4, Pirc 3, Bužekijan 2, Ugrin 2, Jagurdžija 1, Jurič 1, Pišek 1, Benedičič, Ferfolja, Hrovatič, Milakovič, Petek, Valjavec, Zrimšek.

 

 

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na letošnjem evropskem prvenstvu odigrala sedem tekem. Njena bilanca v Koldingu in Sönderborgu sta dve zmagi (Češka, Hrvaška) in pet porazov (Švedska, Madžarska, Španija, Nemčija, Španija).

 

 

V skupini D je Slovenija izgubila vse tri tekme: proti Švedski (19:28), Madžarski (28:31) in Španiji (19:35). Tekmovanje so slovenske mladinke nadaljevale v boju za razvrstitev od 9. do 12. mesta, kjer so najprej premagale Češko (35:23), nato pa še Hrvaško (24:23).

 

 

Ekipa selektorja Bojana Voglarja je po osvojitvi drugega mesta v skupini I2 igrala v skupini za uvrstitev od 9. do 12. mesta na EP. Slovenke so najprej izgubile z reprezentanco Nemčije (24:34), na zadnji tekmi za enajsto mesto v Evropi pa še proti Španiji (20:32).