1. 9. 2013

Gorenje in Celje Pivovarna Laško dobila še zadnja nasprotnika v prvem delu lige prvakov

Rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško so dobili še zadnja nasprotnika v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2013/14. Poleg tega je zdaj znanih vseh 24 klubov, ki bodo v štirih predtekmovalnih skupin nastopili v najelitnejšem klubskem tekmovanju.

Velenjčani so četrtega nasprotnika dobili že prejšnji teden, ko je aktualni evropski prvak Hamburg v nemškem obračunu premagal Rhein Neckar Löwen. Hamburg je na prvi tekmi na gostovanju iztržil neodločen rezultat (30:30), na domačem igrišču pa je zmagal z golom razlike (27:26).

Zadnji klub v skupini D, v kateri igrajo tudi Velenjčani, je švedski Drott Halmstad. Švedi so v gosteh proti luksemburškemu klubu Esch izgubili s 26:30, vendar so na povratni tekmi zmagali kar s 37:14 in se uvrstili med 24 najboljših ekip v Evropi.

Celjani se bodo v skupini A srečali z ukrajinskim Motorjem iz Zaporožja, ki je bil prvi na kvalifikacijskem turnirju v Novem Sadu. V velikem finalu so bili Ukrajinci uspešnejši od domače Vojvodine, saj so zmagali kar z 12 goli razlike (36:24).

V ligi prvakov bo v novi sezoni igral tudi beloruski Dinamo iz Minska, ki ga vodi selektor slovenske moške članske rokometne reprezentance Boris Denič. Pod njegovim vodstvom so slovenski reprezentanti David Miklavčič, Uroš Bundalo in Dean Bombač na kvalifikacijskem turnirju na Slovaškem v finalu premagali domači Tatran iz Prešova z 29:27.

Manj uspešni so bili štirje reprezentanti Slovenije v dresu francoskega Montpellierja, ki so igrali v kvalifikacijah povabljencev ("wild card qualification"). Čeprav so bili Dragan Gajić, Vid Kavtičnik, Matej Gaber in Jure Dolenec v domači dvorani v Montpellierju na prvi tekmi boljši od poljske Wisle (29:27), so jih Poljaki (zanje igra Boštjan Kavaš) na povratni v Plocku izločili po zmagi z 28:23.

Skozi kvalifikacije povabljencev si je nastop v evropski ligi prvakov priigral tudi Metalurg iz Skopja. Renato Vugrinec in soigralci so že prvo tekmo v Makedoniji proti Picku iz Szegeda visoko dobili (26:16), kljub porazu na drugi na Madžarskem (19:23) pa so napredovali v glavno tekmovanje.

V ligi prvakov bo v letošnji sezoni igral tudi portugalski Porto. Na kvalifikacijskem turnirju, ki so ga gostili, so portugalski rokometaši v finalu nadigrali romunsko Constanto s 26:22.

SKUPINE V LIGI PRVAKOV – SEZONA 2013/14:

Skupina A: Veszprem (Madžarska), Zagreb (Hrvaška), St. Peterburg (Rusija), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Motor Zaporožje (Ukrajina)

Skupina B: Kiel (Nemčija), Kielce (Poljska), Wisla Plock (Poljska), Kolding (Danska), Dunkerque (Francija), Porto (Portugalska)

Skupina C: Barcelona (Španija), Paris St. Germain (Francija), Vardar (Makedonija), Wacker Thun (Švica), Dinamo Minsk (Belorusija), Metalurg (Makedonija)

Skupina D: Aalborg (Danska), Gorenje (Slovenija), Flensburg (Nemčija), La Rioja (Španija), Drott Halmstad (Švedska), Hamburg (Nemčija).

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14