7. 9. 2013

Krka - Celje Pivovarna Laško 18:27 (9:13)

V Novem mestu sta se v prvem krogu 1. NLB Leasing lige za moške pomerila Krka in Celje Pivovarna Laško. Precej uspešnejši so bili gostje iz Celja, ki so na Dolenjskem zmagali s 27:18 (13:9).

 

 

 

 

KRKA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 18:27 (9:13)

 

 

Novo mesto - Dvorana Marof, gledalcev: 200, sodnika: Smolko in Nahtigal.

 

Krka: Štangelj, Grubar, Zaponšek, Jurečič, Suholežnik, Lavrič 1, Didovič, Okleščen 1, Irman, Špende 4 (2), Svetelšek 5 (3), Jakše 1, Klobčar 1, Cvikl 1, Borovnik 4, Adamčič.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 1, Mlakar 2, Marguč 6 (5), Žuran 2, Janc 1, Razgor, Skube, Poteko 1, Slišković 4, Potočnik, Zelenović 2, Žabič 3, Lekai 2, Žvižej 3 (1).

 

Sedemmetrovke: Krka 7 (5), Celje Pivovarna Laško 8 (6).

 

Izključitve: Krka 6 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Celjani so na najboljši možni način odprli novo ligaško sezono in v dolenjski prestolnici zanesljivo osvojili prvi par točk. Izbranci srbskega strokovnjaka Vladana Matića - v zadnjih dveh tednih so zaradi zasedenosti dvorane Zlatorog kar nekakšni "brezdomci" in vadijo v različnih dvoranah v Celju in okolici - so imeli niti igre v svojih rokah od prve do zadnje minute, Novomeščani pa jim niso bili kos v nobeni rokometni prvini.

 

 

Glavni pretendenti za končno zmago v državnem prvenstvu so si že v prvi polovici tekme priigrali pet golov prednosti (13:8), lepo zalogo v zadetkih pa do konca brez težav oplemenitili in na koncu v dolenjski prestolnici slavili s +9. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč s šestimi, v poraženi pa Miha Svetelšek s petimi goli.

 

 

Celjska zasedba bo v naslednjem krogu v petek, 13. septembra, gostila Slovan, novomeška pa bo dan kasneje gostovala pri trebanjskemu Trimu.