7. 9. 2013

Maribor Branik - Trimo Trebnje 26:25 (12:13)

Derbi prvega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške med ekipama Maribor Branik in Trimo Trebnje se je končal samo z zadetkom razlike. V domači dvorani Tabor so slavili Mariborčani s 26:25 (12:13).

MARIBOR BRANIK - TRIMO TREBNJE 26:25 (12:13)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 250, sodnika: Backovič in Palačkovič (oba Ljubljana).

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Malinović 7, Žmavc 1, Špelič, Jamnik 4 (2), Poklar 2, Razgor 2, Kodrin 1, Hrastnik 3, Fidel, Zarabec 5 (1), Kleč 1, Sok.

Trimo Trebnje: Ferlin, Saje, Brana, Femec, Radelj 5, Murčehajić, Ratajec 2, Čeh, Skol, Sušin 7 (4), Rojc 3, Udovič, Ferkulj 7, M. Grandovec, T. Frandovec 1, Florjančič.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (3), Trimo Trebnje 4 (3).

Izključitve: Maribor Branik 8 minut, Trimo Trebnje 8 minut.

Mariborski rokometaši so 1. NLB Leasing ligo začeli z zmago, zanjo pa so se morali pošteno potruditi. Vselej srčna zasedba iz Trebnjega jim je skozi celo tekmo dihala za ovratnik, na koncu pa je vendarle morala priznati premoč domačemu moštvu, ki bi v tej sezoni moral mešati štrene tudi glavnima kandidatoma za prvo mesto - Celju Pivovarni Laško in Gorenju Velenju.

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so si po prvem polčasu priigrali majhen zaostanek, v 45. minuti povedli z 20:18. V zadnji četrtini tekme se je vse do zadnjih sekund odvijal ogorčen boj za zmago.

V 59. minuti je Dejan Malinović gostitelje popeljal v vodstvo s 26:25, v končnici pa je zablestel novi vratar mariborske ekipe Jure Vran. Najprej je zaustavil strel Jureta Sušina s sedemmetrovke, nato pa še njegov strel iz bližine, potem ko si je izboril odbito žogo. V napeti končnici sta mreži ostali nedotaknjeni.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Malinović, v gostujoči Sušin in Jaka Ferkulj, vsi so dosegli po sedem golov. Mariborska zasedba bo v naslednjem krogu gostovala pri ormoškemu Jeruzalemu, trebanjska pa bo gostila Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 14. septembra.